Naši chlapci obhájili prvenstvo na TIBI Cupe 2020!!!

4. január 2020
V sobotu 4. januára 2020 sa konal jubilejný už 20. ročník Halových majstrovstiev vo futbale o pohár firmy TIBI. Zúčastnilo sa ho rovnako ako vlani 12 mužstiev, ktoré boli rozdelené do troch skupín po štyri tými. Naši chlapci sa po losovaní ocitli v „A“ skupine kde si zmerali sily s Tešedíkovom, Kráľovou n/V a Večou. Skupina „B“ bola zložená z tímov Močenok, Trnovec n/V, Jatov a starších dorastencov Šale. V „céčku“ zostali Neded, Betonáris, Sládkovičovo a Hájske.

Maratón 18 minútových zápasov odštartoval ráno o 8:00. V derby zápase FK Veča – Kráľová n/V, v ktorom sa lepšie prezentovali zverenci Eja Horáčka a zápas zvládli 3:0, bolo ešte cítiť u oboch mužstiev nerozohratosť. Hneď v druhom zápase išli do boja naši chlapci, ktorí prišli na turnaj bez najväčších opôr, keďže tréneri nechali oddychovať starších hráčov Laláka, Jakubjaka, Šulgana, Petrovského, Straňáka či Mrázika. Chýbal ešte dlhodobo zranený Siládi. Z dorastu boli nominovaní Adam Krajačič s Lukášom Hippom a na našej súpiske bol tiež Tomáš Pilo, ktorý nehráva už vyše roka a hľadá si nový klub. Takže veľké oči nemal v našej šatni nikto a do turnaja šli naši mladíci skromne, čo sa potvrdilo aj v prvom meraní síl s Tešedíkovom, keď sme po vlažnom výkone zvíťazili 3:1. V druhom zápase nás čakal súper z Kráľovej n/V. Po úvodnom oťukávaní sme sa rýchlo dostali do tempa a z chuti si zastrieľali. Aktívni boli hlavne naši dorastenci, ktorí s Pilom a Blehom predvádzali pekné kombinačné akcie, zakončované po vyťukaní obrany do odkrytej bránky. Zápas sa nakoniec skončil našim víťazstvom 8:1. V poslednom zápase „A“ skupiny sme hrali o prvé miesto a tým aj o priamy postup do štvrťfinále s Večanmi. Začali sme v dobrom tempe a súperovi rýchlo odskočili na rozdiel 3 gólov. Večania sa však nevzdávali a stále doťahovali, bol to zápas hore – dole, ktorý sa divákom musel páčiť. Skóre sa zastavilo na 6:3 pre našich chlapcov. Postúpili sme do štvrťfinále, ktoré sa hralo až o 5 hodín. Takže sme až do 15:20 strávili čakaním na meno súpera. Medzitým prebiehali boje v ďalších dvoch skupinách kde dokazovali svoju kvalitu hlavne Močenok, Trnovec, Šaľa U19, či Neded, ktorému však citeľne chýbali haloví špecialisti Glofák s Práznovským. Svoje skupiny okrem nás vyhrali Močenok a Neded.

Náš súper nakoniec vzišiel z osemfinálovej dvojice Hájske – Šaľa U19, keď dorastenci rozstrieľali „Kepežďanov“ 8:2 a naši susedia poznačení veľkou maródkou v kádri sa lúčili s turnajom sklamaní po štyroch prehratých zápasoch. Po vyraďovačkách v osemfinále sa ešte rozlúčili s turnajom Tešedíkovo, Betonáris a po penaltách aj Sládkovičovo. Prvé štvrťfinále obstarali naši chlapci s domácou Šaľou U19, bol to zápas viac o taktike a bojovnosti, išli sme do vedenia krásnym gólom Denisa Rábeka a nevyužili ďalšie dve šance. Mladí Šalania boli kondične dobre pripravení a našich zmohla aj oslabovka, keď dve minúty dostal Lenický. Našťastie sa po faule na Bleha sily vyrovnali a naši aj zásluhou vynikajúco chytajúceho Masára dokázali jednogólový náskok ubrániť. V ďalšom zápase sa zrodilo prekvapenie turnaja, keď Trnovec vyradil najväčšieho favorita Neded, ktorý hral až príliš bezstarostne a súpera podcenil. Veča si poradila jednoznačne s Jatovom a Močenok s Kráľovou n/V.

Prvý semifinálový duel sme obstarali my s Trnovcom n/V. Naši chlapci už poučení z chýb Nededčanov nastúpili na zápas veľmi sústredene a ujali sa vedenia gólom Rena Krišku. Žiaľ ďalšie šance sme nevyužili a prišiel trest v podobe vyrovnávajúceho gólu Babinca. Zápas skončil nerozhodne a išlo sa na penalty, v ktorých je to väčšinou o šťastí, a ktoré bolo na našej strane. Pevné nervy si zachovali pri penaltách D. Rábek, Bleho a Pilo. Takže sme si vybojovali finále kde nás čakal Močenok, ktorý si ľahko poradil s Večou. V zápase o tretie miesto porazil Trnovec poľahky Veču 5:1 a obsadil tak na turnaji bronzovú priečku.

Vo finále to bolo pravé derby Kráľová – Močenok!!! Atmosféra v hľadisku gradovala, naši mladíci mali fanklub za oboma bránami, na tribúnach prevládala červená farba a KFC malo domáce prostredie. Kľudne sa dá povedať, že vyrovnaný zápas rozhodli v náš prospech naši fanúšikovia, ktorí nás športovým povzbudzovaním hnali za víťazstvom. Zápas sa síce začal veľkou šancou Močenku, keď Boris Masár nastrelil Romana Vencela od ktorého sa lopta odrazila tesne vedľa našej odkrytej brány. Naši ale dobre kombinovali, hlavne Radim Kotlár s Matejom Blehom boli neudržateľní a predvádzali rýchle akcie. Po jednej takejto nabil R.Kotlár na strelu T. Pilovi, ktorý nechytateľne skóroval. Bojovalo sa, súper to skúšal všetkými cestami, avšak Boris bol v ten večer neprekonateľný. Svoj výkon korunoval našim druhým gólom z našej polovice ihriska, trafil volejom a stanovil konečný výsledok finálového zápasu 2:0.

20. ročník TIBI cupu sa niesol v slávnostnom duchu, bolo cítiť že si ho ľudia užívajú, za celý deň sa ich v hale premlelo cca 1000. Turnaj svojou návštevou poctili aj funkcionári z iných klubov, ktoré neštartovali a tiež starostovia z okolitých obcí. Prišiel aj Štefan Korman, z Talianskej Ligy Dávid Ivan, zo slovenskej Tomáš Hučko... Všetkých informoval a turnajom viedol Martin Kilian, ktorý svojou prítomnosťou tiež prispel k zvýšeniu kvality turnaja. V tombole boli krásne ceny, práčka, vysávač, televízor... Je to až neuveriteľné, že turnaj písal už svoju 20-tu kapitolu, preto patrí p. Rábekovi a firme TIBI veľké absolutórium, pretože v dnešnej dobe nie je jednoduché niečo takéto zorganizovať, nieto ešte 20. rokov držať pri živote!!! Turnaj sa pre nás opäť skončil šťastne, naši chlapci potešili všetkých fanúšikov, ktorí im držali palce či už v hale alebo doma pri live prenosoch. Veríme že sa o rok uvidíme v dobrom zdraví opäť na TIBI Cupe.

FOTO: MY noviny


Created by Arnold Creations