Žiaci: Vlčany – KFC TIBI Horná Kráľová 4:1 (1:1)

21.septembra 2013



Góly: Tietz 3, Deák - Zeleňák

KFC: Hadnaď – Poós, J.Hipp, Kubíková – K.Lencsés, Kalina – L.Hipp, Siládi, Krajačič, Lovász – Zeleňák
Striedal: Voros

Na ďalší zápas cestovali naši žiaci k lídrovi súťaže FK Vlčany. Napriek vedúcej pozícii súpera v tabuľke šanca bodovať pre našich žiakov určite žila.

Postaveniu súpera hostia prispôsobili aj zostavu a rozostavenie hráčov. V strede zálohy sa okrem dvoch štítových hráčov (Lencsés a Kalina) pohybovala až štvorica hráčov, k Siládimu pribudol do srdca zálohy Krajačič, na hrote sa „bil“ osamotený Zeleňák.

KFC teda bránilo s desiatimi hráčmi na vlastnej polovici a spoliehalo sa na protiútoky. Obrana až na pár chybičiek fungovala od úvodných minút spoľahlivo, čo prešlo, to na poslednú chvíľu zachránil J.Hipp alebo chytil Hadnaď. Po vynechanom súboji Krajačiča na poliacej čiare si však už obrana ani Hadnaď s nájazdom hostí neporadili, domáci sa tak ujali vedenia. Najväčšie šance hostí prichádzali po štandardkách, keď po centri do vlčanskej šestnástky sa asi v každom prípade dostávali k lopte hráči v červenom, zakončiť šancu však už nedokázali. V jednom prípade sa to podarilo Zeleňákovi, ktorý prízemnou strelou vyrovnával na 1:1. Gól do šatne padol našim žiakom určite vhod a tí odchádzali do šatní sa výborného remízového stavu.

Pozorná obrana však hosťom v druhom polčase dlho nevydržala. Niektorí hráči sa prestali držať pokynov, lietali príliš hore, na našu obranu sa teda začal valiť jeden útok za druhým. A keďže tá už nejaký ten zápas stojí na hlinených nohách, zákonite tento tlak nevydržala a prišli góly domácich. Vlčany pridali do hosťujúcej siete tri „banány“, a pretože šance KFC mohli prísť opäť po štandardkách, no naši žiaci s nimi naložili veľmi laxne, zrodilo sa na prvý pohľad jednoznačné víťazstvo Vlčian 4:1. Výsledok je pre hostí možno trochu krutý, tí však pykali za odfláknutý druhopolčasový výkon.

Názor trénera: Peter Odráška - „Chalanom som cez polčas povedal okrem mnohých iných vecí dve základné, a síce, že sa vo Vlčanoch dá bodovať, musia však brániť ako v prvom polčase. Niektorí však počuli opäť len to, čo chceli a prestali sa držať pokynov, ktoré im boli povedané. Zopár hráčov prestalo makať na 100%, lietalo príliš a zbytočne hore, z čoho plynul tlak domácich, s ktorými sa síce dal uhrať nejaký ten bod, na druhej strane potvrdili, že futbal hrať vedia. Na prvopolčasovom výkone a bojovnosti sa dá stavať, takto musia chalani hrať celý zápas a v prvom rade každý zápas, nie len jeden polčas za päť zápasov.“

autor článku: Peter Odráška
Created by Arnold Creations