Žiaci: KFC TIBI Horná Kráľová – Trnovec nad Váhom 1:3 (0:2)

31.augusta 2013



Góly: Krajačič - Marček 2, Petréč

KFC: Poós – Kalina, J.Hipp, Vőrős – K.Lencsés, Ploščinský – Kubíková, Siládi, L.Hipp – Krajačič, Zeleňák
Striedal: Bihári

Hoci oficiálne to bolo druhé kolo, na majstrovský zápas nastúpili naši žiaci prvýkrát. V prvom kole síce vycestovali do Cabaja-Čápora, domáci sa však nezišli, naši tým pádom zvíťazili kontumačne 0:3. Teraz privítali na domácom ihrisku Trnovec nad Váhom.

Do vedenia mohli ísť domáci, ktorí si vypracovali hneď niekoľko čistých šancí. Nepresadili sa L.Hipp, Krajačič, Siládi a najväčšiu šancu z radu čistých spálil Zeleňák. Strelu Siládiho vyrazil brankár do brvna a následne pred seba, spomínaný Zeleňák z hranice „päťky“ namiesto toho, aby rozvlnil sieť, len nastrelil loptu nepochopiteľne do brankára. Staré známe nedáš-dostaneš sa potvrdilo v celej kráse. Ľavý záložník hostí si po krídle prešiel až do šestnástky, pričom ho nikto z domácich nedokázal zastaviť, a potom už nemal problém skórovať: 0:1. Hostia pridali aj druhý gól, no spôsob, akým ho dosiahli, je pre domácich fanúšikov či trénera nepochopiteľný. Po skákajúcej lopte (nedá sa to nazvať strelou, pretože lopta nebola prudká, ale len tak-tak prišla do brány) by zaskakujúci Poós v bráne (za odcestovaného Hadnaďa) loptu aj chytil, no Siládi zo stredu zálohy(!), ktorý loptu navyše zle videl, mu zakričal, nech ju pustí von, Poós ho samozrejme poslúchol, a čo čert nechcel, lopta nešla vedľa, ale do brány: 0:2. Do konca polčasu ešte hosťujúcu bránu ohrozovali z priamych kopov J.Hipp či Krajačič, ich strely sa gólmi neskončili.

Hostia sa v druhom polčase stiahli, mali nahraté a vyčkávali, čo vymyslia hráči domáceho KFC. Krajačič to najskôr skúšal neúspešne z uhla, v 60.minúte si už napravil chuť, keď strelou spoza šestnástky prekonal hosťujúceho brankára a znížil na 1:2. Domáci mohli napokon aj vyrovnať, keď sa v poslednej minúte rútil sám na brankára Zeleňák, jeho zakončenie však bolo žalostné, a tak v trháku neuspel. Naopak, z následného protiútoku naši žiaci inkasovali na 1:3 a na body mohli zabudnúť.

Zaujímavosť zápasu: Obe mužstvá mali v základe dievča. Zatiaľ čo za KFC hrala na krídle Kubíková, v útoku hostí operovala Biháriová, ktorá sa v úvodnom kole prezentovala dvomi gólmi.

Názor trénera: Peter Odráška - „Bol som na zápase síce len 20 minút, lebo som musel ísť na zápas za mužov, zápas som však mal zreferovaný od asistenta V.Siládiho a veľmi dobre si viem predstaviť, čo chalani stvárali. Ich najväčšia chyba je, že nepočúvajú, čo im vravím, nedajú si poradiť. Viacerí si myslia, že vedia hrať futbal, no jasne sa ukázalo, že majú čo zlepšovať. Veľké množstvo gólov, ktoré strelil minulú sezónu K.Kotlár, musíme nejako nahradiť a ja verím, že poctivým tréningom sa nám to nejako podarí, lebo v zápase pozahadzovali opäť aj nemožné. Chalani sa musia zlepšiť vo všetkých smeroch.

autor článku: Peter Odráška
Created by Arnold Creations