Žiaci: KFC TIBI Horná Kráľová – Báb 2:0 (1:0) (prípravný zápas)

17.augusta 2013



Góly: Siládi, Krajačič

KFC: Hadnaď – Kalina, Hipp, Lovász – K.Lencsés – L.Hipp, Siládi, Poós, Bihári – C.Lenčéš, Krajačič
Striedali: Macho, Vőrőš, Kubíková

Už o týždeň sa začína nová sezóna aj pre našich žiakov, tí mali preto cez víkend na pláne generálku na budúcotýždňový „majstrák“ proti Cabaju-Čáporu. KFC preverilo mužstvo Bábu.

Od začiatku sa hralo hore-dole, bolo vidno, že domácim odišlo po minulej sezóne viacero opôr, preto sa museli znova spoznať a hostia mali so zostavou ešte väčšie problémy ako domáce KFC. Šance sa striedali a zahadzovali na oboch stranách ako na bežiacom páse. Stopercentné príležitosti spaľovali na domácej starne Krajačič so Siládim(obaja viackrát), úspech neslávila ani aktivita L.Hippa. Najmä prví dvaja menovaní boli v zakončení až neuveriteľne zbrklí a situácie riešili presne naopak, ako mali. Na druhej strane, ani domáca defenzíva sa príliš nevyznamenala. Vysoký útočník hostí sa niekoľkokrát dostal až do tesnej blízkosti Hadnaďa, tomu však mohli spoluhráči ďakovať, pretože viackrát svoje mužstvo podržal. Hosťujúcu bránu odklial až Siládi, keď si brankár Bábu zrazil jeho volej z dvadsiatich metrov len do brány: 1:0.

Druhý polčas sa ešte viac hralo na bránu hostí. Mužstvu Bábu postupne odchádzali sily, čoho výsledkom bolo aj menej dôrazné bránenie a dostupovanie k hráčom. To využívali opäť hráči KFC, dobre hrala Kubíková, ktorá jazdila na pravej strane, domáci útočníci však od nej boli až príliš ďaleko, nemala teda s kým zakombinovať. Keď už to skúsila individuálne, zostalo jej len málo síl a zakončila nedôrazne. Okrem toho sa do zakončenia dostávala opäť dvojica Krajačič-Siládi, situácie však riešili opäť veľmi zle. Hlavne prvý menovaný, ktorý sa hneď niekoľkokrát ocitol v úniku a rútil sa na hosťujúceho brankára, na toho však ani raz nevyzrel. Aj Krajačič sa napokon zapísal do streleckej listiny, keď po prihrávke od Siládiho upratal loptu do siete a stanovil na konečných 2:0. V závere ešte vyslal „petelicu“ z 25 metrov predstopér Lencsés, opäť sa však vyznamenal brankár hostí, ktorý si s aj s touto strelou poradil.

autori článku: Peter Odráška
Created by Arnold Creations