Domáci pohár zostal pod Tópartom

21.júla 2013



Turnaj o pohár KFC TIBI bol posledným z trojice letných turnajov, ktorých sa KFC každý rok účastní. Po neúspešnom finále v Močenku si na domácom ihrisku chceli Kráľovania napraviť chuť a potešiť svojich divákov.

Prvý zápas KFC bolo repete z Močenku, súperom domácich bola Veča. Zverenci trénera Kokeša si pomerne rýchlo vypracovali dvojgólový náskok, ktorý však Večania skorigovali, a tak o výsledku dlho nebolo rozhodnuté. Poistku pridala až trojica Pilo, D.Kotlár, Frkala približne 15 minút pred koncom, napokon z toho bol debakel 5:1.

Turnaj v Hornej Kráľovej a turnaj v Močenku mal teda rovnaké dvojice v semifinále aj v bojoch o medaily. KFC sa vo finále stretlo s Močenkom, ktorý v semifinále porazil Hájske. Finálový súboj nepriniesol gólové hody ako spred týždňa, o drámu však bolo postarané. Po bezgólovej remíze nasledovali penalty. V nich sa brankárom príliš nedarilo, úspešnejší boli dlho strelci, až prišla ôsma séria. V nej sa vyznamenal domáci brankár Odráška, ktorý zneškodnil penaltu a sám sa postavil k rozhodujúcemu pokutovému kopu. Ten s prehľadom premenil a rozhodol o tom, že Turnaj o pohár KFC TIBI zostane vo vitríne domáceho KFC. Video z rozhodujúcej série nájdete TU.

Celá akcia sa tešila veľkému záujmu divákov. Tým, rovnako ako futbalistom, prialo po celý čas počasie. Organizátori si pre fanúšikov pripravili tradičné občerstvenie. Tí si mohli pochutiť na cigánskej pečienke či dobrej hurke, v prípade smädu bolo k dispozícii sudové víno, pivo či pálené. Deti sa mohli zabaviť na skákacom hrade, preliezkach či hojdačkách. Po finálovom zápase nasledovala tombola, do ktorej sponzori venovali 60 cien.

Pekným bodom turnaju bola aj polčasová prestávka vo finále. V tej sa dostalo pánovi kaplánovi Jánovi Vicianovi pocty. Ten pôsobil jeden rok v našej farnosti a bol veľkým fanúšikom futbalu v Hornej Kráľovej či v susednom Močenku, no teraz bol preložený do inej farnosti. Ako vďaku mu futbalový klub KFC TIBI Horná Kráľová venoval fanúšikovské tričko s logom nášho klubu. Pánovi kaplánovi želáme len to najlepšie, v prvom rade veľa zdravia.

autor článku: Peter Odráška
Created by Arnold Creations