Majo a Pišta na jeseň v KFC

Počet posíl v KFC oproti jarnej časti sezóny 2012/2013 je oveľa nižší. Vtedy prišlo do kabíny až päť nových mien, teraz, aj kvôli navrátilcom z Močenku Pilovi a Kotlárovi, sú to len dve. Dres KFC budú na jeseň 2013/2014 obliekať Mário Belák a Štefan Lalák.

Mário Belák začínal kariéru v FC Nitra. Zotrval tam do mladšieho dorastu, nasledovali zastávky v Chrenovej a v ČFK Nitra. V prechode zo staršieho dorastu k mužom si poranil koleno a bol nútený pauzovať celý rok. Po ňom však nezačal a prestávka od futbalu sa natiahla na tri roky. Majo už za svoju kariéru vystriedal okrem brankára snáď všetky posty, najbližšia mu je stopérska pozícia či post defenzívneho záložníka. Do Hornej Kráľovej sa dostal cez Matúša Levčíka, ktorý na jeseň minulej sezóny tiež obliekal červeno-biely dres KFC. „Lečo mi poradil, nech to skúsim v Hornej Kráľovej. Neváhal som, prišiel som na prípravný zápas. Celkovo musím mužstvo pochváliť, sadol mi kolektív, preto som neváhal a pridal sa k mužstvu,“ prezradil viac Majo, ktorého vzorom je motor zálohy FC Chelsea Frank Lampard, „tie tri roky, ktoré som po zranení nehral, veľmi banujem. Teraz som však späť a chcel by som ich čo najrýchlejšie dobehnúť.“

Štefana Laláka pozná snáď každý, kto sa zaujíma o futbal na Slovensku. V Šali odohral pätnásť sezón, pol roka strávil v Zlatých Moravciach a naposledy v Palárikove. Pišta, ako ho všetci vo futbalových i kamarátskych kruhoch poznajú, zapadol do kolektívu od prvého tréningu. Cez koho viedla jeho cesta do šatne KFC? „Prvý kontakt bol s trénerom L.Kokešom ml. a neskôr aj s pánom prezidentom Kokešom. Oboch som veľmi dobre poznal, preto s dohodou nebol žiaden problém. V Hornej Kráľovej sú chalani futbaloví, čo mi vyhovuje.“ Obdivovateľ hry bývalého francúzskeho špílmachra Zinedina Zidana sa cíti v strede zálohy ako ryba vo vode, čo potvrdil v úvodných dvoch zápasoch novej sezóny a ukázal, že je na neho v zostave veľké spoľahnutie. Veríme, že podobné výkony, aké podal doma s Orechovou Potôňou či v Šoporni, bude Pišta predvádzať počas celej jesene. V takom prípade sa budú body do tabuľky len tak hrnúť.


Mário Belák v drese KFC na turnaji v Močenku.


Štefan Lalák je od prvého zápasu dôležitým hráčom v zostave.


autor článku: Peter Odráška
Created by Arnold Creations