Letná príprava na sezónu 2013/2014

V rámci prípravy na novú sezónu 2013/2014 odohrali muži KFC TIBI Horná Kráľová okrem tradičných letných turnajov aj trojicu zápasov.

Turnaje a zápasy

Ako každé leto, aj v tomto bola na pláne tradičná trojica turnajov. Prvý z nich sa odohral v susednom Hájskom. V tom naše mužstvo porazilo v semifinále Báb, aby vo finále deklasovalo domáce Hájske 6:2. Aj na turnaji v Močenku sa KFC dostalo do finále. Po chudobnom víťazstve nad Večou 1:0 však nestačilo na vynovené mužstvo Močenka, ktoré našim uštedrilo päťgólový výprask, museli sme sa teda uspokojiť s druhým miestom. Odplata na seba nenechala dlho čakať. Na poslednom zo série turnajov – v Hornej Kráľovej, si to v semifinále rozdali rovnaké dvojice ako spred týždňa. Horná Kráľová deklasovala Veču 5:1 a Močenok sa prehrýzol cez Hájske do finále. Poslednému zápasu turnaja síce chýbalo gólové korenie, o to väčšiu drámu ponúklo penaltové rozuzlenie. Rozhodlo sa až v ôsmej sérii, keď domáci brankár Odráška zlikvidoval penaltu a sám rozhodol o víťazstve KFC na domácom turnaji.

Okrem turnajov odohrala Horná Kráľová aj niekoľko zápasov. Prvým z nich bol duel proti staršiemu dorastu Šale. V ňom sa zrodilo hokejové skóre 5:3, keď sa o naše góly postaralo päť rôznych strelcov. Následne cestovalo KFC do Matúškova. Súperi sa napokon rozišli po remíze 2:2, hoci sa mohlo (malo) zrodiť jednoznačné víťazstvo našich, ktorí si vypracovali šancí snáď aj na dva zápasy, no po vlastných chybách inkasovali. V generálke na novú sezónu sa našim áčkarom postavil do cesty čerstvý účastník II.okresnej triedy Žihárec. Ten však Hornej Kráľovej väčšie problémy nenarobil, keď si domov odniesol deväť „banánov“ po výprasku 9:1.

Hráči

V sezóne 2012/2013 reprezentovalo klub až 33 hráčov(!). Mnohí z nich však do novej sezóny nezasiahnu. Hosťovanie skončilo Mikécimu, Pálovi, Modrockému(zranený) aj Turňovi(zamieril do Nededu), Levčík s Penzešom si stále doliečujú zranenia, ktoré im zabránili zapojiť sa do letnej prípravy. S domácimi hráčmi to tiež nevyzerá ružovo. Marek Lenický absolvoval operáciu, po ktorej sa bude musieť určitý čas dávať dokopy, T.Kokeša, ako aj L.Lenčéša operácia ešte len čaká, R.Kotlár je mimo kvôli pracovným povinnostiam, G.Lencsés s M.Rábekom ukončili kariéru. To všetko sú straty, ktoré bijú do očí.

Čo sa týka príchodov, tie zostali v tieni odchodov. Trénovať začal D.Kotlár, približne od 5.kola sa čaká príchod T.Sailera, ktorý je momentálne pracovne v Nemecku a najväčšou posilou je Štefan Lalák, ktorý pôsobil v Šali, Zlatých Moravciach a naposledy v rodnom Palárikove. Na skúške bol aj obranca Mário Belák, ktorý v minulosti pôsobil v nitrianskom béčku či ČFK, o jeho (ne)angažovaní sa rozhodne v najbližšom období.

Káder KFC TIBI je teda pomerne úzky, či sa dočkáme nejakých ďalších posíl, ukážu najbližšie dni či týždne.

Výsledky:

Turnaj v Hájskom:
Semifinále: KFC – Báb 2:1 (Turňa, Petrovský)
Finále: KFC – Hájske 6:2 (Bleho 3, Kollár 2, Turňa)

Turnaj v Močenku:
Semifinále: KFC – Veča 1:0 (M.Gyárfás)
Finále: KFC – Močenok 0:5

Turnaj v Hornej Kráľovej:
Semifinále: KFC – Veča 5:1 (M.Gyárfás, Petrovský, Pilo, D.Kotlár, Frkala)
Finále: KFC – Močenok 0:0, na penalty 8:7

KFC – Šaľa st.dorast 5:3 (Bleho, Pilo, L.Kokeš, D.Kotlár, Új)

Matúškovo – KFC 2:2 (Pilo,Petrovský)

KFC – Žihárec 9:1 (Pilo 3, Bleho 3, M.Gyárfás 2, Frkala)

autor článku: Peter Odráška
Created by Arnold Creations