Hodence 2013

9.septembra 2013



K hodovým oslavám v našej obci patria neodmysliteľne aj hodence. Ide o hodový pondelok, ktorý poväčšine vyplní športové popoludnie. Tento rok tomu nebolo inak. Predviedli sa tri generácie futbalistov KFC.

Ako prví nastúpili dorastenci, ktorí si tento raz za súpera vybrali susedov z Močenku. V tradičnom derby zápase sa vedenia ujali naši po góle A.Lenčéša. Hostia vyrovnali po pekne kopnutom priamom kope. V druhom polčase sa dokonca ujali vedenia, ale deľbu bodov zariadil po uniku Šuraba.

V druhom zápase si zmerali sily starí páni, súperom im boli Večania. Ako prví sa z gólu radovali domáci, prihrávku L.Odrášku využil jeho menovec P.Odráška. V druhom polčase mali hostia viac loptu na svojich kopačkách, gól však dali opäť naši, konkrétne J.Bobula. Starí páni Hornej Kráľovej sa tak, aj s posilou z anglického Fulhamu, tešili z výhry 2:0.

Vyvrcholením dňa bol súboj medzi našimi áčkarmi a corgoňligistom z ViOnu, ktorý ochotne nahradil Banskobystričanov, ktorí svoj štart odvolali. Pred zápasom sa hráči a funkcionári domáceho klubu rozlúčili s G.Lencsésom, ktorý zavesil kopačky na klinec. Ten však zostáva pracovať v štruktúrach klubu ako tréner dorastu.
Účastníkovi našej najvyššej súťaže sme statočne odolávali do 18. minúty, kedy sme prvýkrát inkasovali. Súper zobral tento zápas vážne a nasúkal našim 11 gólov. Je tak prvým mužstvom, ktoré našich mužov v tomto ročníku zdolalo. :)

Hodence boli zdarným zakončením slávnostného priebehu hodových osláv, počas ktorých si naša obec pripomenula 900.výročie svojho založenia.



Hodence 2013 - výsledky zápasov:

Dorast: KFC - Močenok 2:2 Góly: A.Lenčéš, Šuraba - Pápay, Ľupták

Starí páni: KFC - Šaľa-Veča 2:0 Góly: P.Odráška, J.Bobula

Muži: KFC - Vion Zlaté Moravce 0:11 Góly: Mazan 3, Bernáth 2, Chrappan, Babic, Vaniš, Bolinha, Sabo, Mihálik

autori článku: Ladislav Odráška, Peter Odráška
Created by Arnold Creations