Zlaté Klasy - KFC TIBI Horná Kráľová 1:3 (0:3)

31.augusta 2013
Góly: 73.M.Rigo – 29.Frkala, 43.Új, 44.D.Kotlár
HR: Turba

Klasy: Varga - Ruman, Klucsik, Dudík, Katona (46.Lengyel), Marič, Illés, Nagy, Rigo (80.Berner), Szerda (71.Cséfalvay), Kovács

KFC TIBI: Odráška – Straňák, Új, Petrovský, Psota – M.Gyárfás (89.D.Tóth), Lalák, Bleho, Frkala (86.Belák) - Kollár, D.Kotlár (81.Sedlák)

Po štyroch kolách dvanásť bodov, s takouto vizitkou cestovali naši futbalisti na ihrisko posledných Zlatých Klasov. Súper bol z kategórie hrateľných, našich mohlo poraziť hlavne jeho podcenenie.

V zostave chýbal P.Gyárfás, na jeho post sa postavil Straňák. Domáci začali nátlakom, prvých pätnásť minút lietali do hosťujúcej šestnástky nebezpečné centre, avšak bez gólového efektu. Naopak, skóre mohli otvoriť hostia, M.Gyárfás zoči voči Vargovi zaváhal a nastrelil iba žrď. Domácich tento okamih akoby zaskočil a ich tlak ustál. Pomohli tomu aj naši dobrým držaním lopty, spomaľovaním hry a prihrávkami medzi obrancami. Zlaté Klasy ako keby zaspali a hostia to hneď využili, Kollár uvoľnil D.Kotlára, ten našiel v pokutovom území voľného Frkalu, ktorý ľavačkou nekompromisne otvoril skóre. Domáci mohli vyrovnať, ale najprv Marič trafil z hranice jedenástky tesne vedľa, o chvíľu sa po bombe Dudíka roztriaslo brvno Odráškovej brány. Záver polčasu malo KFC famózny, najprv Új z priameho kopu prekvapil Vargu a o dve minúty sa, aj s prispením teču, pekne trafil z diaľky D.Kotlár. Do šatne tak išli hostia s trojgólovým náskokom.

Druhý polčas prevzali taktovku hry domáci, ktorý na hostí vybehli, tí sa viac stiahli a čakali na brejky. Veľkú šancu mal Rigo, ale Petrovský sa prezentoval dobrým obranným zákrokom. Domáci to skúšali najmä strelami zo stredných vzdialeností, tie však končili vysoko nad bránou a Odrášku neohrozovali. Kontaktný gól prišiel v 73.minúte, po rohu a trme-vrme v hosťujúcej päťke sa presadil M.Rigo. Na viac sa už domáci nezmohli, naopak, z brejkov mohlo KFC dať ešte ďalšie dva góly, najprv D.Kotlár netrafil na päťke Kollárovu prihrávku a v závere trafil Bleho v nájazde žrď.

Nič to však nezmenilo na fakte, že je Horná Kráľová aj po piatich kolách bez straty bodu na čele tabuľky a pred našimi hráčmi je hodový zápas proti Alekšinciam.

autori článku: Ladislav Odráška, Peter Odráška
Created by Arnold Creations