Šoporňa - KFC TIBI Horná Kráľová 2:3 (1:1)

11.augusta 2013
Góly: 13.Grivalský, 72.Ducz - 8.Kollár, 75.R.Kotlár, 90.+M.Bleho
ČK: 26.Herák - 43.Pilo
HR: Urbanovič

Šoporňa: Práznovský - Ducz, Ondreička, Búran, Pfeifer, Šmátrala (68.Kulich), Grivalský (72.Kišš), Chmelo, Herák, Hipš, Chudovan (78.Vőrőš)

KFC TIBI: Odráška – P.Gyárfás, Új, Petrovský (73.L.Kokeš), Psota – M.Gyárfás (68.R.Kotlár), Lalák, Bleho, Frkala (65.Sedlák) - Pilo, Kollár

Po dobrom vstupe do súťaže, keď KFC v prvom kole porazilo doma Orechovú Potôň 2:0, cestovalo do neďalekej Šoporne. Pôvodne sa malo hrať u v Hornej Kráľovej, ale keďže boli u nášho súpera hody, tí požiadali o preloženie zápasu na domácu pôdu s tým, že na jar bude hrať doma naše mužstvo.

V zostave našich chýbal dovolenkár Straňák, naopak, pribudla dvojica M.Gyarfás a kapitán Kollár, ktorý hral na hrote s Pilom, Bleho operoval v strede poľa s Lalákom. Hralo sa pred peknou kulisou, treba ale dodať, že tomu výrazne napomohla enkláva fanúšikov z našej obce, keď prítomných bolo odhadom 100 červenobielych fanúšikov.

Tých mohol potešiť v úvode Bleho, ale jeho strela tesne minula bránu domácich. V ôsmej minúte si mohli hosťujúci fanúšikova prvýkrát zakričať gól, po presnom centri P.Gyarfása sa Kollár hlavou nemýlil a otvoril si strelecký účet. O štyri minúty Kollár prenikal po ľavej strane, v šestnástke bol faulovaný, no hlavný rozhodca nenašiel odvahu písknuť do píšťalky. O minútu na to udreli hostia. Pilo pokazil rozohrávku pri našej šestnástke, lopta sa dostala ku Grivalskému a ten strelou k žrdi prekonal Odrášku. V 21.minúte hasil naše dve šance Práznovský. O päť minút sa červenalo pred domácim Herákom, ktorý zozadu po odohratí lopty nešetrne skosil Frkalu. Pomer síl na ihrisku sa však vyrovnal o 15 minút, keď červený kartón videl aj hosťujúci Pilo za oplácanie.

Druhý polčas mali loptu viac na svojich kopačkách hráči KFC, domáci odišli kondične a čakali, čo vymyslia hostia v ofenzíve. Šance sa však nerodili ani na jednej strane. V 62. minúte išiel dole Frkala a namiesto neho vybehol na trávnik Sedlák. O minútu mali obrovskú šancu domáci, na bránu sa rútil dobre hrajúci Hipš, ale Odráška podržal svojich. Šancu mali aj hostia, konkrétne Lalák, ale Práznovský jeho štipľavú strelu vyrazil nad bránu. V 65. minúte prišla druhá zmena v našej zostave, M.Gyarfása vystriedal R.Kotlár. Do vedenia sa dostali domáci v 70. minúte, keď Petrovský netakticky fauloval, pískala sa penalta. Tú Odráška síce Dúczovi vyrazil, ale na jeho dorážku už nemal nárok. Okamžite po góle prišiel na ihrisko L.Kokeš namiesto Petrovského. Našťastie sa našim takmer ihneď po rozohrávke porazilo vyrovnať, trmu-vrmu v domácej šestnástke vyriešil strelou k žrdi R.Kotlár. O päť minút dosiahlo KFC ďalší gól, ale postranný rozhodca odmával diskutabilný ofsajd. Domáci hrozili brejkami, po jednom z nich si proti Hipšovi poradil Odráška. V infarktovom závere nastrelili hostia v 88. minúte žrď, hrdinom mohol byť R.Kotlár, ktorý po vystriedaní oživil hru našich. Čo sa nepodarilo jemu, dokázal Bleho. Po prečíslení domácej obrany mu poslal pekný center Kollár a Bleho z piatich krokov už vedel, čo s loptou.

Podobne ako v minulej sezóne v zápase v Šoporni, aj tentoraz udreli naši na samom konci, domáci tak vyšli na hody bodovo naprázdno. Naši si pripísali do tabuľky druhú výhru. Mimochodom, predchádzajúca výhra KFC na ihrisku súperov je už pekne bradatá...

autori článku: Ladislav Odráška, Peter Odráška
Created by Arnold Creations