KFC TIBI Horná Kráľová - Orechová Potôň 2:0 (0:0)

4.augusta 2013



Góly: 65.Bleho, 78.Pilo
HR: Gembický

KFC TIBI: Odráška – P.Gyárfás, Új, Petrovský, Psota – D.Kotlár (69.Sedlák), Lalák, Straňák, Frkala - Pilo, Bleho
O.Potôň: Jurík - A.Zdráhal, Kontár, Jakóczi, Scholz - Kiss, Egri, Gerhát, M.Zdráhal - Piros, Lőrincz

Sezóna 2013/2014 napísala 4.augusta svoju úvodnú kapitolu. Prvý zápas nebýva nikdy ľahký, niečo podobné platilo aj pre našich hráčov. Po úspešnej generálke proti Žiharcu (9:1) čakal na našich súboj s vynoveným mužstvom Orechovej Potône.

V našom drese sa prvýkrát v majstrovskom zápase predstavil Lalák, ktorý vytvoril stredovú dvojičku so Straňákom. V útoku nastúpili domáci s dvojicou Pilo - Bleho. Kapitánsku pásku si pri absencii Kollára navliekol najstarší hráč Új.

Súper prišiel s defenzívnou taktikou, okamžite po strate lopty vytvoril dva obranné bloky pred šestnástkou, naša záloha si s touto prehustenou obranou nevedela rady. Aktívna pri dobýjaní hradieb hostí bola najmä dvojica našich útočníkov, ale do výraznejšej šance sme sa nedostali. Azda najväčšiu sme mali na konci prvého polčasu, center P.Gyarfása padal do brány, Jurík ho s námahou vytlačil, ale dobiehajúci Frkala zblízka neumiestnil loptu do brány.

Druhý polčas mal podobný ráz. Zaujala hlavička Pila, Jurík ju efektne stiahol. Rozhodujúci okamih prišiel v 65.min, keď sa lopta aj s dávkou šťastia dostala k Blehovi, ktorý napriahol a lopta prešla hosťujúcemu brankárovi pod telom do siete. Defenzívna taktika hostí skončila a tí boli nútení otvoriť hru, smerom dopredu však nič svetoborné nevymysleli. Naopak, gólová poistka našich prišla 12 minút pred koncom, k lopte sa dostal Bleho, z vlastnej polovice pekným pasom vyzval k sólovému partu Pila a ten sa nemýlil. Záver sa už len dohrával, a keďže sa už ani jednému mužstvu nepodarilo skórovať, z víťazstva a čistého konta sa radovalo domáce KFC.

autori článku: Ladislav Odráška, Peter Odráška
Created by Arnold Creations