KFC TIBI Horná Kráľová - Lehnice 3:1 (0:0)

25.augusta 2013



Góly: 59. a 87.Lalák, 72.Frkala - 62.Lelkes
HR: Birkus

KFC TIBI: Odráška – P.Gyárfás (16.R.Kotlár), Új, Petrovský, Psota (80.L.Kokeš) – M.Gyárfás, Lalák, Straňák, Frkala - Bleho (89.D.Kotlár), Kollár

Lehnice: Sűke - Helesz, Csőlle, Čomor, Nagy, Flaska, Németh, Andrássy, Sarkőzi (79.Marinič), Rigó, Lelkes (66.Tóth)

Víťazstvo v Jelke a druhý trojbodový zápas vonku katapultovali naše mužstvo do čela tabuľky. Vo štvrtom kole však na KFC nečakalo nič ľahké, mužstvo Lehníc je kvalitný súper.

Na ihrisku to tak aj v prvom polčase vyzeralo, opraty zápasu držali v rukách, resp. nohách naši hráči, ale pozorná hra súpera nás príliš do šancí nepúšťala. Jednu z mála si vypracoval Petrovsky, keď sa pekným prienikom dostal až do zakončenia, ale Sűke bol pozorný. Ďalšie šance prišli na konci polčasu, Blehovu strelu opäť vyrážal hosťujúci brankár. O minútu na to krútil do brány priamy kop Lalák, Sűke si aj s touto nebezpečnou strelou poradil. Hostia sa do zakončenia príliš nedostávali, čakali na brejky, po ktorých hrozil najmä nebezpečný Rigó.

Druhý polčas sa hral výborný futbal. Kto čakal, že domáci poľavia, bol na omyle. Práve KFC zaradilo vyšší rýchlostný stupeň. Len tá koncovka... Dve veľké šance mal Bleho, ale v tomto zápase mu nebolo súdené dať gól. Podarilo sa to až po hodine hry Lalákovi, ktorý prekvapil všetkých a loptu usmernil po rohu do siete nožničkami. Z vedenia sa domáci hráči radovali iba tri minúty, strelu Andrássyho Odráška vyrážal, Lelkes však z postavenia zaváňajúceho ofsajdom zblízka vyrovnal. Na druhej strane to skúšal volejom R.Kotlár, ale prestrelil hosťujúcu bránu. V 72.minúte sa domáci opäť ujali vedenia. Kollár sa pekne uvoľnil po ľavej strane, naservíroval center presne na Frkalovu hlavu a Sűke bol bezmocný. Ďalší gól mohol pridať Bleho, ale svoj ďalší mikrosúboj so Sűkem prehral. Päť minút pred koncom vysunul L.Kokeš Laláka, no ten mieril iba do bočného sita. Festival nepremenených šancí mohol stáť domácich dva body, v 86.minúte Odráška podržal svojich po nebezpečnej strele Mariniča z priameho kopu. Poistku pridal hneď z protiútoku Lalák, prečíslenie zakončil strelou, po ktorej lopta na klzkom trávniku prešla Sűkemu až do siete. Po zápase sa tak domáci hráči dočkali zaslúženého potlesku.

Po štyroch zápasoch tak má KFC na konte plný počet bodov. Na našich hráčov čaká zápas v Zlatych Klasoch, kde minulý rok uhrali bezgólovú remízu. Vycestujú naň bez dvojice svadobčanov (R.Kokeš a L.Kokeš) a P.Gyárfása, ktorý je v čase zápasu na dovolenke a v zápase s Lehnicami musel byť pre zranenie kolena striedaný. V súčasnej forme však majú naši v Klasoch veľkú šancu bodovať znova naplno.

autori článku: Ladislav Odráška, Peter Odráška
Created by Arnold Creations