Jelka - KFC TIBI Horná Kráľová 0:3 (0:1)

18.augusta 2013



Góly: 26.Petrovský, 51.D.Kotlár, 82.Kollár
HR: Kollár

Jelka: Maglocký – Losonszký, Kuyokwa, Kern (85.Šebok), Piši, Gőrfől (46.Farkas), Rojka, Bozsík (70.Letušek), Tóth, Pilo, Barczi

KFC: Odráška – P.Gyárfás, Új, Petrovský, Psota (86.Belák) – M.Gyárfás, Straňák (88.L.Kokeš), Lalák, Frkala – D.Kotlár (79.Sedlák), Kollár

Po trojbodovej rabovačke bodov v Šoporni odohralo o týždeň KFC ďalší zápas u súpera, tento raz cestovalo do Jelky. Tá sa pred sezónou posilnila o dvoch hráčov, ktorí v tej minulej pôsobili práve v Šoporni – dres Jelky obliekali T.Pilo s Rojkom. Aj z tohto dôvodu sa očakával náročnejší duel ako spred týždňa.

Prvú šancu v zápase mali domáci. Priamy kop Odráška len vyrazil, vzápätí si však poradil aj s dorážkou. Potom prevzali taktovku do svojich rúk hostia, minimálne, čo sa šancí týka. Prvú vážnejšiu ešte nevyužil Kollár, keď sa rútil z mierneho uhla sám na Maglockého, opečiatkoval však len žrď domácej brány. Jeho zlyhanie napravil Petrovský, ktorý sa v 26.minúte presadil po rohu hlavou a poslal KFC do vedenia: 0:1. Rozhodcovská dvojica (hlavný rozhodca Kollár a postranný pri domácej bráne v prvom polčase) predvádzali v prvej polovici zápasu katastrofálny výkon, čoho vrcholom bol neuznaný gól D.Kotlára pre ofsajdové postavenie M.Gyárfása. Ten sa v ňom po strele z hranice jedenástky síce skutočne ocitol, no loptu netečoval ani hru nijako neovplyvnil, toto rozhodnutie bolo teda viac než nepochopiteľné. Do prestávky zaujala ešte ďalšia hlavička Petrovského, po ktorého zakončení vytláčal loptu reflexívne na roh Maglocký. Do kabín tak odchádzali spokojnejší hostia s najtesnejším náskokom.

Tí v úvode druhého dejstva viac bránili s očakávaním, čo vymyslia domáci. Bolo to však práve KFC, ktoré udrelo hneď šesť minút po prestávke. Kotlárovi prihrával „parťák“ z útoku Kollár a skóre sa na hosťujúcom ukazovateli opäť menilo: 0:2. Hráči Jelky sa len ťažko presadzovali cez pozornú obranu hostí, podarilo sa to len T.Pilovi po neobvyklej chybe v obranných radoch KFC, loptu však napálil len do brvna. Inak boli domáci v útoku nemohúci, ich zakončenia smerovali do stredu brány, s čím si Odráška poradil, ani v trme-vrme, ktorá viackrát vznikla v hosťujúcom pokutovom území, nezapršalo. A tak udreli po tretíkrát hostia, keď v 82.minúte pochoval nádeje domácich definitívne Kollár.

KFC tak zaknihovalo tretiu výhru v troch úvodných zápasoch novej sezóny. Čelo tabuľky a zisk deviatich bodov je o to cennejší, že šesť z nich získali naši futbalisti na ihriskách súperov. Už v nedeľu pricestuje do Hornej Kráľovej mužstvo Lehníc, na ktoré nebude platiť nič iné ako doteraz: poctivý a obetavý výkon.

Výrok zápasu: „Kráľová, svetová!“ obľúbený pokrik najvernejšieho fanúšika KFC Jožka, ktorý ním nabudil aj ostatných prívržencov nášho klubu, sediacich na tribúne. Tí hosťom vytvorili potleskom a hlasivkami viac než domáce prostredie, za čo im hráči KFC po zápase poďakovali potleskom.

autori článku: Peter Odráška
Created by Arnold Creations