Janíky - KFC TIBI Horná Kráľová 1:1 (1:1)

15.septembra 2013
Góly: 22.Vulin - 9.Pilo
ČK: 77.Psota
HR: Patka

Janíky: : Holík – Kunyi, Lukáč, Puss, Horváth, Ľ.Lojdl (85.Paštrnák), T.Lojdl (74.Ryšavý), Kiss, Vulin, Filkász, Lenčéš (79.Fedor)

KFC: Odráška – Straňák, Új (90.D.Kotlár), Belák, Psota – M.Gyárfás (89.L.Kokeš), Lalák, Bleho, Frkala (68.Sedlák) – Kollár, Pilo

Napriek tomu, že sa na hody zrodilo nie príliš jednoduché a predvedčivé víťazstvo KFC TIBI, naši futbalisti cestovali na horúcu pôdu Janíkov bez straty jediného bodu.

V zostave našich chýbal okrem zraneného P.Gyárfása aj Petrovský, ktorý kvôli ceste na svadbu na východ Slovenska nestihol zápas. Jeho miesto predstopéra zaujal prvý raz v základnej zostave Belák, v strede hral s Lalákom namiesto L.Kokeša Bleho a v útoku operoval s Kollárom Pilo.

Úvod bol opatrný, oba celky nechceli spraviť chybu. Napriek tomu šiel ako prvý do vedenia pomerne rýchlo náš celok, keď sa v 9.minúte po jednoduchej akcii dostal do zakončenia Pilo a prízemnou strelou do protiľahlého kútu otváral skóre: 0:1. Vedenie KFC netrvalo dlho. Do hosťujúcej šestnástky sa už o 13 minút predral z mierneho uhla Vulin a vyrovnával skóre. Ešte viac ako vedúci gól zdvihol hosťujúcu lavičku na nohy mimoriadne ostrý zákrok domáceho Kissa na Psotu. Všetci z hosťujúceho tímu sa dožadovali červenej karty, no hlavný rozhodca Patka ukázal domácemu brusičovi prekvapivo len žltý kartón. Do kabín mohli ísť napokon spokojnejšie Janíky, keď z priameho kopu minútu pred koncom prvého polčasu len opečiatkovali ľavú žrď, lopta sa od nej odrazila do chrbta Odrášku a, našťastie pre hosťujúcich hráčov, trénerov aj (opäť) početnú skupinu fanúšikov, pred bránu, kde bol najbližšie Lalák, ktorý ju upratal do bezpečia.

Domáci lepšie prvý polčas končili a aktívnejšie začali aj druhú polovicu zápasu. Hráči KFC sa dlho nevedeli dostať do hry a boli nútení viac a viac brániť. V úvode druhého dejstva neustrážili po jednom z mnohých centrov domáceho hráča, ktorého hlavička už-už mierila do brány, Odráška robinzonádou odmietol domáce vedenie. Janíky to skúšali rôznymi spôsobmi. Párkrát sa z uhla predrali do šestnástky, kde strieľali na prvú tyč, tú si však Odráška zakaždým postrážil. Omnoho častejšie to v hosťujúcej šestnástke vrelo po centroch z hry či štandardných situácií, ktorých mali domáci pomerne dosť. Bolo to však, paradoxne, KFC, ktoré mohlo v závere strhnúť víťazstvo na svoju stranu a odviezť si domov všetky tri body. To by však hlavička Beláka po priamom kope nemohla skončiť na brvne a následnú Pilovu dorážku z voleja by nemohol zblokovať brániaci hráč. V nervóznom zápase sa tak napokon body delili a KFC zostáva aj naďalej neporazené. V nedeľnom šlágri proti Tešedíkovu sa však bude musieť zaobísť bez vykartovanej dvojice Új-Psota, uvidíme, ako si s tým tréneri aj hráči KFC poradia.

Výrok zápasu: „Tu by nevyhral ani ViOn!“ pozápasová odľahčená reakcia jedného z hosťujúcich hráčov na (ne)futbalové prostredie a atmosféru, ktoré vládli na ihrisku Janíkov. KFC sa s corgoňligistom stretlo na hodence a ten si z Hornej Kráľovej odniesol pomyselné tri body po jednoznačnej výhre 0:11.

autori článku: Peter Odráška
Created by Arnold Creations