KFC TIBI Horná Kráľová - Alekšince 5:3 (3:0)

8.septembra 2013



Góly: 18.L.Kokeš, 44.Petrovský, 45.Új(11m), 73.R.Kotlár, 88.Pilo - 46.Hrnčár, 71.Glenda, 75.Krivošík
HR: Krištín

KFC: Odráška – Straňák, Új, Petrovský, Psota – M.Gyárfás (89.Sedlák), Lalák, L.Kokeš (61.Pilo), Frkala (50.R.Kotlár) - Bleho, Kollár

Alekšince: Vokel - Hrnčár, Búš, Gunda (28.Toman), Pleva, Daniš, Petrík, Moravčík (59.Krivošík), Ágh, Glenda, Bábik

Na hody privítal líder 5.ligy Juh KFC TIBI nováčika súťaže z Alekšiniec. Partia okolo E.Hrnčára neprišla predať svoju kožu zadarmo. Naši chlapci však boli odhodlaní predĺžiť sériu neporaziteľnosti na šesť zápasov.

V zostave sa od začiatku objavil L.Kokeš, na lavičku zasadol omilostený Pilo. Hostia postavili do stredu poľa piatich hráčov, na hrote bol osamotený Glenda, ktorého podporovali Bábik a Daniš.

Úvod patril tradične našim, do útoku zavelil Új, jeho lob skončil na brvne. V 12. min. predviedol pekný prienik z pozície pravého obrancu Psota, jeho zakončenie vyškriabal Vokel len pred Bleha, ktorý ho však z jedenástich metrov volejom nastrelil. Skóre sa menilo v 18. minúte, priamy kop z rohu šestnástky zakrútil L.Kokeš priamo k žrdi. Po góle sa osmelili aj hostia, svoje náznaky však nedotiahli do gólového konca, neúspešný boli Glenda aj Bábik. Záver polčasu patril opäť našim, po rohu sa hlavou presadil Petrovský a zvýšil na rozdiel dvoch gólov. O dve minúty sa po faule na Bleha kopala penalta a Új sa z tejto situácie nemýlil: 3:0.

Lepší nástup do druhého polčasu mali hostia, nádherným volejom z 30 metrov sa prezentoval Hrnčár - 3:1. Gól našich prebral a vybičoval ich k zvýšenej aktivite. Na ihrisko sa dostali R.Kotlár a Pilo a títo dvaja podporili domácu ofenzívu. Dve šance mal dobre hrajúci Kollár, ale v koncovke nemal šťastie. Azda najväčšiu príležitosť skórovať mal Bleho, ale z troch krokov trestuhodne prestrelil hosťujúcu bránu. V 64. min. nastrelil R.Kotlár brvno. Otrepané nedáš - dostaneš platilo aj v tomto zápase, v 72. min. po peknej kombinačnej akcii hostia znížili na rozdiel jedného gólu, na jej konci bol Glenda. Gólová odpoveď z našej strany prišla okamžite, R.Kotlár peknou strelou do vinklu dal štvrtý gól KFC. Prestrelka pokračovala aj ďalej, Krivošík dostal veľa času na zakončeniu a presnou strelou k žrdi dal na 4:3. Hostia cítili šancu na zisk bodu, ich nádeje zmaril po pase od R.Kotlára Pilo strelou pod brvno. Hodový zápas tak priniesol gólové hody, padlo ich až osem, no všetky body zostali v Hornej Kráľovej.

Po šiestich kolách je pohľad na tabuľku krásny: 18 bodov a prvé miesto v tabuľke. V najbližšom kole čaká na našich ťažký zápas na pôde ďalšieho nováčika v Janíkoch. Pevne veríme, že neporaziteľnosť si udržíme aj naďalej.

autori článku: Ladislav Odráška, Peter Odráška
Created by Arnold Creations