Dorast: KFC TIBI Horná Kráľová - Výčapy-Opatovce 5:4 (2:1)

24.augusta 2013



Góly: Šuraba 2, J.Lenický, D.Bleho, M.Révay - M.Čergeť 2, P.Tóth, D.Jančovič

KFC: Český – A.Lenčéš, M.Kostka, T.Lenický, I.Halomi – A.Šuraba (M.Révay), E.Kostka, K.Kotlár, D.Bleho – D.Rábek, J.Lenický

Dorastenci KFC odohrali druhý domáci zápas sezóny proti Výčapom-Opatovciam. Po zbabranej domácej premiére proti Alekšinciam si chceli napraviť chuť, čo sa im napokon podarilo. O osude zápasu rozhodol naozaj netradičný strelec.

Už v úvode zápasu nebezpečne vystrelil T.Lenický, lopta hosťujúcemu brankárovi vypadla z rúk, no ten ju stihol skrotiť ešte pred bránkovou čiarou. Ďalšiu šancu si domáci vypracovali o niekoľko minút neskôr, keď po centri D.Bleha zakončoval akrobaticky z hranice 16-tky D.Rábek, jeho strela išla tesne nad. V 17.minúte zaskočili hostia domácich vedúcich gólom, keď po rohovom kope nikým nekrytý hráč nemal problém skórovať: 0:1. Hostia sa z vedúceho gólu tešili iba štyri minúty, keď po Šurabovom strieľanom centri loptu jemne podvihol hosťujúci obranca a brankár už nedokázal zareagovať: 1:1. V 27. minúte išli domáci hráči do vedenia, keď sa po dlhej lopte od E. Kostku uvoľnil J. Lenický a strelou k žrdi nedal brankárovi šancu: 2:1. O päť minút neskôr hosťujúci hráči podnikli rýchly brejk, rútili sa na našich obrancov v prečíslení, ale zbytočnými kľučkami sa zamotali, čoho výsledkom bola strela mimo Českého brány. Posledná šanca v 1. polčase patrila domácim, konkrétne J. Lenickému, jeho priamy kop brankár s námahou vytlačil spod brvna nad bránu.

V úvode druhého polčasu sa domáci hráči tešili tretíkrát. Po spolupráci Šuraba-Bleho druhý menovaný nemal problém skórovať a zvýšiť na 3:1. Domáci boli pri chuti, ďalšiu šancu mal Kotlár, ktorý sa po prihrávke od J. Lenického predral až pred hosťujúceho brankára, jeho strelu však zastavila žrď. V 63. minúte poslal dlhú loptu za obranu T. Lenický, jeho pas našiel voľného Šurabu, ktorý svoj nájazd bezpečne premenil 4:1. Po štvrtom góle v hosťujúcej sieti ožili aj Výčapy a v 69. minúte po zmätkoch v domácej obrane sa kontaktným gólom vrátili späť do zápasu: 4:2. Tento raz to boli domáci, ktorí sa museli brániť útokom hostí, ktorí mohli znížiť na rozdiel jediného gólu, ale strelu a potom aj dorážku Český spoľahlivo zlikvidoval. Hostia sa dostali na rozdiel jedného gólu, keď sa po centri z pravej strany dokázal hlavou presadiť hosťujúci hráč a zrazu bolo 4:3. Domácich upokojil piatym gólom (inak brankár) M. Révay, keď po strele J. Lenického nemal problém doraziť loptu za brankárov chrbát: 5:3. V samom závere sa hosťujúci hráči dokázali presadiť ešte raz, keď po strele jedného z hráčov loptu jemne tečoval M. Kostka a Český už nedokázal regovať: 5:4.

Výrok zápasu: "Odkedy Oso nehrá, dorastenci vyhrávajú," glosoval po zápase jeden z domácich fanúšikov a zároveň člen výkonného výboru KFC TIBI.

autori článku: Dávid Tóth, Peter Odráška
Created by Arnold Creations