Dorast: Selice - KFC TIBI Horná Kráľová 1:3 (1:0)

6.augusta 2013
Góly KFC: E.Kostka2, M.Kostka
ČK: M.Tóth

KFC TIBI: KFC: Český – Hipp, D. Tóth, A. Lenčéš – D. Bleho, M. Kostka, M. Tóth, E. Kostka, A.Šuraba – Lenický, Kotlár

Úvodný zápas novej sezóny odohrali naši dorastenci na ihrisku Selíc. Očakávalo sa jednoznačné víťazstvo našich, Selice v zápasoch minulej sezóny nekládli veľký odpor. Zápas bol napokon ťažší, ako ho ktokoľvek z hosťujúcich hráčov očakával.

Už v úvode zápasu mohli ísť do vedenia domáci, ale s koncovkou si nepotykali. Postupne prebrali iniciatívu zápasu hráči KFC, čoho výsledkom bolo niekoľko šancí. Ako prvý mohol skóre otvoriť J. Lenický, ale jeho hlavička skončila mimo domácej brány. Seličanov držal nad vodou hlavne brankár, ktorého postupne nevedeli prekonať Šuraba, E. Kostka, Lenický ani Kotlár. Z ničoho nič udreli domáci, po slabučkom centri a nedorozumení v zadných radoch hostí sa lopta trepotala v Českého sieti: 1:0. Onedlho mohlo byť už 2:0, keď strelu domáceho hráča zastavilo brvno. V posledných minútach 1. polčasu mohol odpovedať na domáci gól M. Kostka, ale jeho strela nemala gólové parametre.

V druhom polčase sa na ďalší gól v zápase dlho nečakalo. Na radosť hosťujúcich hráčov ho strelil mladší z bratov Kostkovcov Erik. Ten skóroval po akcii Šurabu s Kotlárom, keď mu druhý menovaný ponúkol šancu ako na podnose a Erik ju dokázal využiť: 1:1. Ihneď po vyrovnávajúcom góle sa hráči KFC tešili opäť, keď po individuálnej akcii J. Lenického nemal problém skórovať M. Kostka: 1:2. Tempo zápasu mierne opadlo, hral sa medzišestnástkový futbal. Tretí gól KFC pridal strelou pod brvno E. Kostka, ktorý stanovil konečné skóre zápasu na 1:3. Na konci zápasu museli hostia dohrávať o jedného hráča menej, keď bol vylúčený M. Tóth. Z posledného rohového kopu mohli domáci znížiť, keď od Českého sa lopta odrazila do vlastnej brány, ale všadebol J. Hipp a z čiary upratal loptu do bezpečia.


autor článku: Dávid Tóth
Created by Arnold Creations