Dorastenecký anglický týždeň neúspešný

Dorastenci si cez týždeň predohrali hodový zápas s Rumanovou, ktorý mali pôvodne odohrať v sobotu na hody u súpera, čo by bolo veľmi nešikovné riešenie vzhľadom na hodové popoludnie v našej obci. Vznikol im tak anglický týždeň: zápas cez týždeň aj cez víkend, no naše mužstvo v ňom úspešné nebolo.

Dorast: Rumanová – Horná Kráľová 5:1 (2:0)

29.augusta 2013
Góly: Blaško 2, Ondrejka, Vískup, Kukučka - E.Kostka

KFC: K.Český – I.Halomi(R.Mesároš), M.Kostka, D.Tóth, A.Lenčéš – D.Bleho(E.Suchý), E.Kostka, T.Lenický, A.Šuraba – D.Rábek, K.Kotlár(M.Révay)

Úvod zápasu vyšiel domácim na výbornú, keď v krátkom časovom slede dokázali streliť dva rýchle góly. Postupne sa hra vyrovnávala a k slovu sa dostali aj hráči KFC. Znížiť na rozdiel jedného gólu mohol E. Kostka, jeho priamy kop však išiel mimo domácu bránu. Hral sa medzišestnástkový futbal, strely na jednej či druhej strane išli buď mimo bránu a to, čo išlo do brány, brankári spoľahlivo chytali. Druhý polčas bol zo strany domácich o niečo gólovejší ako prvý, všetky tri góly boli z radu zbytočných, čomu predchádzali najmä chyby v hosťujúcej obrane. Čestný gólový úspech zaznamenal E.Kostka, ktorý po dlhom pase za obranu od M.Révaya strelou pod brvno nedal brankárovi šancu.

Dorast: Mojmírovce – Horná Kráľová 5:4 (2:1)

1. septembra 2013
Góly: Bandry 3, Slaténi 2 - T.Lenický, D.Rábek, D.Tóth, M.Kostka

KFC: K.Český (M.Révay) – I.Halomi, M.Kostka, M.Tóth, A.Lenčéš – D.Tóth, T.Lenický, E.Kostka, A.Šuraba – K.Kotlár, D.Rábek

Domáci išli do vedenia hneď v úvode zápasu, keď sa presadil domáci útočník. Vyrovnanie prišlo asi o 20 minút neskôr, keď lob K.Kotlára skončil za domácim brankárom. Remízový stav dlho nevydržal, po nedôslednom bránení domáci hráč prestrelil vybiehajúceho Českého. Ku koncu polčasu sa odohrala sporná situácia, keď sa domáci hráč pred 16-tkou šmykol na lopte a rozhodca ukázal nepochopiteľne na biely bod. Český si bránu postavil dobre, keď hráč Mojmíroviec pri penalte trafil obe žrde a potom hráči KFC odpratali loptu do bezpečia. Do kabín odchádzali spokojnejší domáci hráči.

V druhom polčase zastal Českého miesto v bráne Révay, ktorého domáci privítali tvrdými strelami, tie však Révay pochytal. Domáci išli do dvojgólového vedenia po spornom góle, keď lopta pravdepodobne ešte neprešla bránkovou čiarou, rozhodcovia však gól uznali. Onedlho to bolo už o tri góly, strela domáceho hráča skončila s prispením žrde za bezmocným Révayom. Od tohto momentu sa zobudili aj hráči KFC. Po krížnom pase A.Lenčéša loptu prízemným volejom upratal do siete D.Tóth. Hráčom KFC sa podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu po rohovom kope, keď strela M.Kostku zapadla za domáceho brankára. O vyrovnanie sa postaral D.Rábek, ktorého hlavička po centri A.Lenčéša skončila v bráne. Vytúžený piaty gól sa hosťom streliť nepodarilo, naopak, boli to domáce Mojmírovce, ktoré ho strelili pri nedôraznom bránení zo strany hostí.

autori článku: Dávid Tóth, Peter Odráška
Created by Arnold Creations