Dorast: KFC TIBI Horná Kráľová - Alekšince 2:5 (2:4)

10.augusta 2013
Góly KFC: K.Kotlár, D.Rábek

KFC TIBI: KFC: Révay (Český) – A.Lenčéš (Halomi), D.Tóth, M.Kostka, J.Hipp - D.Rábek, T.Lenický, E.Kostka, Šuraba (D.Bleho) - K.Kotlár, J.Lenický

Naši dorastenci, posilnení víťazstvom v prvom zápase novej sezóny v Seliciach, privítali na svojom ihrisku súpera z Alekšiniec. To už bol, samozrejme, súper iného rangu, čo sa zákonite prejavilo aj na ihrisku.

Od úvodu boli lepší hostia. Pôsobili futbalovejšie, zohratejšie, ako keby spolu hrávali dlho, pri tom mali v základnej zostave až troch(!) súčasných žiakov. Alekšince sa pomerne rýchlo ujali vedenia, na ich úvodný gól ešte dokázali domáci zareagovať, keď sa presadil K.Kotlár.a vyrovnal na 1:1. Nerozhodný výsledok však trval len minútu, keď sa hráč hostí preštrikoval cez piatich(!) brániacich hráčov a naservíroval spoluhráčovi loptu ako na podnose. Táto situácia sa neopakovala raz, ale hneď niekoľkokrát za krátku dobu, hostia teda zaslúžene viedli. Za domácich sa ešte presadil D.Rábek, keď si šikovne nabehol za obranu a aktívnym pohybom dokázal korigovať stav stretnutia, to bolo z gólov KFC na tento zápas všetko. Prvý polčas vyhrali jednoznačne aktívnejší hostia 2:4.

Tí mali nahraté, človek by logicky usúdil, že sa nebudú po zmene strán príliš hrnúť do útoku. Možno by sa ani nehrnuli, domáce KFC im to však veľkým množstvom stratených lôpt i slabou hrou uľahčovalo. Na Českého, ktorý v bráne vystriedal Révaya, sa valil jeden útok za druhým, ten ich však dokázal likvidovať. Domáci boli v útoku bezzubí, Alekšince si teda v pohode ustrážili gólový náskok, ktorý presnou trefou v závere ešte zveľadili.

Zaujímavosťou v domácom mužstve bol fakt, že sa v jeho zostave diali počas zápasu viaceré rošády kvôli údajným zraneniam až troch(!) hráčov. Po tom, ako sa z ihriska porúčal Šuraba (podal slabučký výkon, keď bol v šatni, povedal, že je zranený), ho cez polčas nasledoval aj E.Kostka, aby v druhom polčase odstúpil pre zranenie aj A.Lenčéš. V poli si tak zahral aj brankár Révay, ktorý podal, čo je veľmi smutné, lepší výkon ako niektorí hráči. Kuriózne je, že všetci traja zranení hráči absolvovali v piatok celú tréningovú jednotku, počas ktorej žiadne zranenie neavizovali. Až príliš veľa výkričníkov v neprospech našich dorastencov, čo poviete?

autor článku: Peter Odráška
Created by Arnold Creations