Seriál o posilách - 2.časť

Zajo, Miki a Zolee v červeno-bielom
Okrem dvojice Nitranov v kádri KFC TIBI vám tento raz predstavíme trojicu nových tvárí v kráľovskej šatni. Zolee, Miki a Zajo, všetky tri mená ste mohli v poslednej sezóne registrovať v diakovských farbách, no od jari budú taktiež obliekať červeno-biely dres.

Matej Pál futbalovo vyrástol v Šali. Po prechode do „áčka“ hral chvíľu v šaľskom béčku, neskôr zamieril na hosťovanie do Dlhej nad Váhom a posledný rok a pol strávil v Diakovciach. Zajovi, ako znie jeho prezývka, najviac sedí post krajného záložníka, za futbalový vzor pokladá legendu Arsenalu Thierryho Henryho. Cesta do šatne KFC TIBI viedla cez Paťa Mikéciho, ktorý po jeseni tak isto zamieril do Hornej Kráľovej. Maťove rozhodnutie nebolo úplne jednoznačné, pretože sa podľa jeho vlastných slov v poslednom období rozhodoval medzi futbalom a školou. Nakoniec však zostal pri oboch, pretože, ako on sám tvrdí, nie je ľahké skončiť s niečím, čomu sa človek venuje od detstva. A aký je jeho názor na kolektív? „Hodnotím ho veľmi pozitívne. Je tu veľa skúsených hráčov, ktorí hrávali aj vyššiu súťaž, ale aj množstvo mladých a behavých chalanov, s ktorými si dobre rozumiem. Zatiaľ som veľmi spokojný.“

Futbalový príbeh Patrika Mikéciho je podobný ako v prípade Maťa. Futbalovú mladosť strávil v Šali, odtiaľ však putoval priamo do Diakoviec na hosťovanie, ktoré sa tiež natiahlo na rok a pol. Všetko však mohlo byť inak. V čase, keď sa Miki, ako Paťa všetci volajú, rozhodoval, kde bude po skončení dorastu pôsobiť, prišla ponuka práve z KFC TIBI Horná Kráľová. Vtedy si však na 4.ligu neveril, a tak zamieril do Diakoviec, hoci toto rozhodnutie neskôr neraz oľutoval. Preto, keď sa mu v tohtoročnej zimnej príprave ozval brankár KFC TIBI Peter Odráška, ktorý bol akousi spojkou medzi ním a prezidentom klubu – pánom Kokešom, neváhal Paťo ani minútu a zapojil sa do tréningov KFC TIBI. „Chalani sú v pohode, nemám s nikým problém. V šatni je vždy výborná nálada a ja dúfam, že ma tím prijal medzi seba a ja mu na oplátku pomôžem svojimi dobrými výkonmi,“ zakončil rozhovor obľúbenec Ronaldinha, Beckhama či Messiho Miki, ktorého obľúbený post je útok, hoci v dorasteneckých rokoch v Šali často nastupoval aj na pozícii stredného záložníka.

Posledným do partie je Zoltán Modrocký . Predtým, než prišiel do KFC TIBI, obliekal okrem Diakoviec rok a pol dres Tvrdošoviec a dva roky hrával za Horné Saliby. Zolee, ako znie jeho prezývka aj pseudonym v oblasti DJ-ingu, ktorému sa aktívne venuje, hráva rovnako ako Maťo Pál rád na oboch krajoch zálohy. Pred príchodom do Hornej Kráľovej ho kontaktoval prezident KFC TIBI pán Kokeš, a keďže Diakovce majú s naším klubom výborné vzťahy, k dohode prišlo rýchlo. Na kráľovské prostredie nachádza Zoli, ako všetky jarné posily, len slová chvály: „Je to super! Myslím, že nielen mňa, ale všetkých nových hráčov prijali domáci výborne do tímu. Som spokojný s tréningami aj s prístupom vedenia k hráčom. Verím, že sa bude mne aj ostatným dariť a zapadneme do kolektívu.“ Po otázke na jeho futbalový vzor nepríde jednoznačná odpoveď. Madridista Zoli obdivuje španielsky aj anglický futbal, no za vzor nepokladá konkrétneho hráča, ale celú zahraničnú špičku hráčov, ktorej hru obdivuje.


Matej "Zajo" Pál, Patrik "Miki" Mikéci a Zoltán "Zolee" Modrocký budú od jari hájiť červeno-biele
farby KFC TIBI Horná Kráľová.


autor článku: Peter Odráška
Created by Arnold Creations