Školská ulica opäť bez zaváhania

5.júla 2013



Už tradičným športovým podujatím v Hornej Kráľovej je medziuličkový turnaj. Tento rok sa konal už jeho ôsmy ročník.

Ako už názov napovedá, ide o súperenie ulíc medzi sebou. Dá sa povedať, že zastúpenie má každá ulička v obci. Hráči musia splniť dve podmienky: prvou je pobyt v obci, či už v súčasnej dobe alebo v minulosti, druhou fakt, že nehrajú za žiaden futbalový klub aktívne. Ako vždy, aj tento rok bolo na turnaji jedno mužstvo s príznačným názvom Legionári. Ide o bývalých rodákov obce, v terajšom období bývajúcich niekde inde. Mužstvá boli rozdelené do dvoch skupín, postupovali všetky do štvrťfinále, kde sa hralo krížovým spôsobom. Po výdatnej porcii zápasov sa do finále prebojovali práve spomínaní Legionári, ktorí skončili v skupine poslední a na turnaji dali celkovo iba tri góly. Vyraďovacie boje však zvládli aj s potrebnou dávkou šťastia a odmenou im bolo finále. Tam na nich čakala Školská ulica, ktorá prešla turnajom bez výraznejšieho zaváhania. Unavených Legionárov zdolali 5:0 a obhájili tak minuloročné prvenstvo. Tretie miesto obsadila Seredská ulica, v súboji o bronz porazili Sliváš na penalty 3:2.

Najlepším strelcom sa stal minuloročný víťaz Juraj Bobula, ktorý nastrieľal 10 gólov, brankárom Jaroslav Majdiak z mužstva porazených finalistov. Pred finálovými súbojmi sa konala súťaž v kopaní penált, jej víťazom sa stal hráč KFC TIBI Lukáš Lenčéš.

Na turnaji sme mohli vidieť veľa bývalých hráčov domáceho piatoligistu, napríklad Š.Hipp, J.Bobula, G.Lencsés, I.Sklenár, K.Jaroš, Ľ.Sýkora, L.Lencsés či T.Rábek. Jeden z hráčov pricestoval dokonca až z Prahy. Aj toto je jedna z hlavných ideí medziuličkového turnaja, ktorý má nielen športový ráz.

Výsledky:

A skupina:
Nad Humnami : Malá Kráľová 5:0, Školská : Legionári 5:0, Nad Humnami : Školská 1:2, Malá Kráľová : Legionári 6:1, Nad Humnami : Legionári 7:1, Malá Kráľová : Školská 1:4

1. Školská 9b 11:2
2. Nad Humnami 6b 13:3
3. Malá Kráľová 3b 7:10
4. Legionári 0b 2:18

B skupina:
Vinohradnícka : Hlavná 0:4, Sliváš : Seredská 7:3, Vinohradnícka : Sliváš 0:1, Seredská : Hlavná 2:1, Vinohradnícka : Seredská 2:3, Sliváš : Hlavná 1:6

1. Hlavná 6b 11:3
2. Sliváš 6b 9:9
3. Seredská 6b 8:10
4. Vinohradnícka 0b 2:8

Štvrťfinále:

Hlavná : Legionári 0:1 (G.Nagy)
Seredská : Nad Humnami 1:0 (L.Straňák)
Sliváš : Malá Kráľová 3:2 (F.Kalaba, J.Kokeš, G.Lencsés – R.Bilo 2)
Vinohradnícka – Školská 0:3 (J.Bobula 3)

Semifinále:
Legionári : Seredská 0:0 (2:0 na pk)
Sliváš : Školská 1:7 (Z.Sabo – M.Bobula 3, L.Odráška 2, J.Bobula, L.Lencsés)

O tretie miesto:
Seredská : Sliváš 3:2 na pk

Finále:
Školská : Legionári 5:0 (L.Odráška, Z.Javúrek, J.Bobula, M.Bobula 2)

autor článku: Ladislav Odráška
Created by Arnold Creations