Ďalším novicom Matúš Levčík


Ďalším novicom v našom drese je Matúš Levčík. Ten už pre našich priaznivcom taký známy nie je, tak si ho poďme trochu predstaviť.

Matúš je z Nitry, ktorej je aj odchovancom. Prešiel si mládežníckymi kategóriami tohto corgoňligového klubu. Stále len 20 ročný mladík hrával pred pôsobením u nás v juniorke Nitry, takže Matúš má skúsenosti z tretej najvyššej súťaže na Slovensku. Zo slávnejších mien jeho bývalých spoluhráčov možno spomenúť napríklad Mikuša, Pauknera, Moravčíka alebo Kolmokova. Všetko sú to hráči, ktorí okúsili prvú ligu, niektorí dokonca aj v zahraničí.

Ako sa vlastne dostal do nášho mužstva? „Oslovil ma prezident klubu Ladislad Kokeš. Hľadal som si v lete nové pôsobisko, v juniorke už nebolo pre mňa miesto. A tak mi ponuka z Hornej Kráľovej prišla práve vhod.“, objasňuje Matúš, ktorému spoluhráči nepovedia inak ako Lečo. Hráva na pozícii útočníka, kde sme ho mohli vidieť aj v prvých dvoch majstrovských zápasoch. S Ľubom Kollárom vytvoril nebezpečnú útočnú dvojičku, Matúš ako mladší z nich je viac behavejší a pomáha pri napádaní súpera, Ľubo je zatiaľ ten gólovejší a nebezpečnejší pri zakončovaní.

V našom klube sa mu zatiaľ páči. „Je to oveľa lepšie ako v Nitre. Pravidelne hrávam a to mi pomáha posúvať sa viac dopredu a rásť. Tréning vám nikde nedá toľko čo zápas.“ Jeho ambície sú takisto sympatické: „Chcel by som pomôcť Hornej Kráľovej dostať sa vyššie, kam vlastne aj patrí. Tým zároveň pomôžem aj sebe.“, končí náš krátky rozhovor Nitrančan, ktorého poznávacím znamením je neprehliadnuteľné tetovanie na ľavej ruke. Pevne veríme, že jeho ambície sa naplnia a počas pol roka, ktorý je u nás Matúš na hosťovaní, prinesie Kráľovským priaznivcom veľa radosti. Budeme mu určite držať palce.


autor článku: Mgr. Ladislav Odráška
Created by Arnold Creations