Seriál o posilách - 1.časť

Loko a Salo v červeno-bielom
KFC TIBI Horná Kráľová bude mať v kádri pre jarnú časť sezóny 2012/2013 viacero nových tvárí, preto si ich v takýchto seriáloch postupne predstavíme. Začíname dvoma hráčmi, ktorým je z minulosti bližšia najmä modrá farba.

Post pravého obrancu bol v posledných rokoch v Hornej Kráľovej problémový. Čiastočne sa vyriešil po obnovení aktívnej činnosti v prípade Mareka Lenického, ten sa však na jeseň po niekoľkých zápasoch zranil. Minimálne na polroka má KFC TIBI, zdá sa, o pravú stranu postarané. Súperove útoky by mal totiž od marca prerušovať Matúš Turňa , pre kamarátov známy ako Loko (pozn.red. po španielsky blázon). Odmalička futbalovo vyrastal v FC Nitra, až po vekovú kategóriu U19, vtedy odišiel na ročné hosťovanie do Šamorína. A ako sa dostal do Kráľovej? Ako sám vraví, od detstva sa pozná s terajším reprezentačným trénerom Michalom Hippom, ktorý mu odporučil práve náš klub. Matúš, ktorého futbalovým vzorom je záložník AC Miláno Kevin-Prince Boateng, čomu patrične prispôsobil aj svoj účes, vyslovil okrem iného spokojnosť aj s kolektívom: „S kolektívom som nadmieru spokojný! Je tu veľa mladých chalanov, čo mi vyhovuje.“

Tomáš Sailer taktiež prešiel mládežníckymi tímami FC Nitra, po prechode z dorastu k mužom zamieril do susedného Močenku, kde pobudol rok a pol. Tomáš, ktorému okrem rodiny nepovie nikto inak ako Salo, hráva najčastejšie na stopérovi, čo sa po odchode Pila práve do Močenku bude hodiť. Do Hornej Kráľovej ho zavolal prezident klubu pán Kokeš, ktorý ho kontaktoval v čase zimnej prípravy, keď bol Tomáš zranený s tým, že si dolieči zdravotné šrámy a potom sa uvidí. A keďže sa obe strany rýchlo dohodli, nenastal žiaden problém. „Na kolektív nachádzam len jedno slovo – super! Chalani sú úplne v pohode, postupne sa zoznamujeme, ale myslím, že ma medzi seba zobrali bez problémov. Som rád, že som súčasťou tohto mužstva!“ vyjadril sa na adresu šatne Sali, ktorého futbalovým vzorom je tvorca hry FC Barcelona Andres Iniesta. Popri „veľkému“ futbalu sa Tomáš venuje aj sálovému futbalu, v ktorom oblieka dres MFsK Nitra.


Matúš "Loko" Turňa a Tomáš "Salo" Sailer budú od jari obliekať dres KFC TIBI.


autor článku: Peter Odráška
Created by Arnold Creations