I.Sklenár: „Zábava aj učenie.“

Sezóna 2012/2013



Krátko po obnovení prípravky začal ešte mladšie deti (navštevujúce materskú školu) trénovať ďalší bývalý hráč KFC TIBI Imrich Sklenár. Tomu sme položili vo väčšine prípadov rovnaké otázky ako trénerovi prípravky V.Siládimu.

Peter Odráška(P.O.): Prečo si sa rozhodol trénovať škôlkarov?
Imrich Sklenár (I.S.): Z jednoduchých dôvodov. Preto, lebo do prípravky sú ešte malí. Druhým hlavným dôvodom je to, že chcem, aby už odmalička boli vedení k športu, aby len nevysedávali doma pred televízorom a počítačom.

P.O.: Čo je tvojim hlavným cieľom pri trénovaní? O čo sa najviac snažíš pri práci s deťmi?
I.S.: Mojím hlavným cieľom pri trénovaní je, aby sa deti zabavili, ale pritom aj niečo z futbalu naučili. Pri práci s nimi sa najviac snažím o to, aby sa hravou formou naučili základy futbalu, aby od útleho veku mali pohyb a loptu na nohe.

P.O.: Koľko detí navštevovalo tréningy na začiatku tvojho trénovanie a koľko ich chodilo v posledných týždňoch?
I.S.: Na začiatku to bolo veľmi skromné, detí bolo vždy len 3-4, na poslednom tréningu pred prázdninami ich však bolo 8, čo je už veľmi pekné číslo.

P.O.: Z čoho pozostávajú tréningy? Na čo kladieš najväčší dôraz?
I.S.: Tréningy pozostávajú z rozcvičky, potom sa deti učia prihrávať vo dvojiciach. Nasledujú prekážkové behy, športové súťaže a nakoniec streľba na bránu. Často však niečo pridám či vynechám, nech to nie je stále o tom istom. Najväčší dôraz kladiem na to, aby tréning deti zaujal, aby sa pri ňom naučili aj základy futbalu a, hlavne, aby prišli aj nabudúce.



P.O.: Poslúchajú ťa deti alebo máš občas problém s udržaním poriadku? :)
I.S.: Na to, ako sú takto malé deti živé, ma na tréningu prekvapivo poslúchajú. Zatiaľ som s nimi nemal žiadne problémy, verím, že žiadne ani nenastanú.

P.O.: Sú medzi deťmi niektoré, pri ktorých si si už teraz povedal: Tento raz bude určite hrať za Kráľovú?
I.S.: Pri takýchto malých deťoch je, samozrejme, ešte príliš skoro na to, aby sa dalo určiť, či budú hrávať za Kráľovú. Na viacerých z nich badať už teraz futbalové vlohy. Ak budú v budúcnosti na sebe pracovať, určite z nich môžu byť dobrí futbalisti.

P.O.: Deti akej vekovej kategórie vlastne môžu navštevovať tvoje tréningy?
I.S.: Tento školský rok navštevovali tréningy deti od 3-6 rokov. Ak by mal V.Siládi v prípravke priveľa detí, môžu sa k nám pripojiť aj starší (7-8 rokov).

P.O.: Na záver malá pozvánka: Kedy bývajú tréningy škôlkarov, ak by chcel začať chodiť niekto nový?
I.S.: Cez prázdniny tréningy nebývajú. Minulý školský rok bývali v utorok a štvrtok o 16:00 v telocvični v Hornej Kráľovej. Teraz ešte neviem povedať, kedy budú bývať v nasledujúcom školskom roku. Ubezpečujem však každého, že sa to včas dozvedia.

autor článku: Peter Odráška
Created by Arnold Creations