Erik Penzeš v KFC TIBI

Pozornosti Hornokáľovským divákom určite nemohol uniknúť holohlavý mladík hrajúci proti Trsticiam s číslom 2. Ide o Erika Penzeša, ľavého záložníka, ktorý k nám prišiel na konci augusta. Svoj prvý zápas odohral proti Pustým Úľanom, išlo o prípravný zápas. Po výbornom výkone, ktorým prispel k výhre nášho mužstva v pomere 5:1, (Erik sa presadil strelecky dvakrát), sa rozhodli funkcionári KFC TIBI okamžite konať a vybavili ho na hosťovanie do konca roka.

Erik je hráčom Nitry, za juniorku nastupoval zväčša ako striedajúci hráč, čo mu podľa jeho vyjadrenia nestačilo. „Chcel som hrávať celé zápasy, v juniorke bola veľká konkurencia a nedostával som toľko šancí, ako som si prial, 20 minút mi nestačilo.“ Kontaktoval kamaráta Matúša Levčíka, ktorý ho odporučil funkcionárom a dohoda bola na svete.

Prvý majstrák odohral v Orechovej Potôni, strelecká smola obrala našich o šancu na dobrý výsledok. Sám Erik spálil takisto tutovku. Všetko to odčinil v hodovom zápase, kde preháňal súperových obrancov, odmenou mu bol strelený gól a takisto gólová asistencia na gól Kollára do prázdnej brány. Nároční Hornokráľovskí diváci len uznanlivo pokyvovali hlavami pri pohľade na čiperného záložníka. „Hralo sa mi veľmi dobre, partia je tu výborná, to je základ“, pochvaľoval si prostredie KFC TIBI. Svoje umenie ukázal aj v hodovom zápase proti druholigovému mužstvu Duslo Šaľa, ktorému strelil dva góly. Najmä ten druhý efektným padáčikom pohladil dušu každému futbalovému priaznivcovi. „Mojím cieľom je dostať sa späť do juniorky a ukázať trénerom, že mám na to, aby som nastupoval v základnej zostave“, načrtol Erik svoje plány. Ak bude predvádzať výkony ako na hody, tak niet pochýb, že sa mu to podarí.


autor článku: Ladislav Odráška
Created by Arnold Creations