Zimná príprava 2012/2013


Ako každý futbalový celok, aj KFC TIBI Horná Kráľová absolvoval v zimnej prestávke sezóny 2012/2013 prípravu na jarnú časť sezóny. Všetko podstatné sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

Káder,posily: Ako ste sa určite v poslednom čísle MY novín dočítali, z kádra KFC TIBI odišiel naraz veľký počet hráčov. Pilo s R.Kotlárom zamierili na hosťovanie do Močenku, Új, Ti.Rábek, M.Rábek, Sedlák a Frkala ukončili aktívnu činnosť, dvojica Nitranov Levčík s Penzešom, ale aj Ma.Lenický, G.Lencsés a T.Kokeš sú dlhodobo zranení. Pre vedenie klubu to bol jasný signál: káder treba jednoznačne posilniť. A tak sa aj stalo. K aktívnej činnosti sa vrátili Kališ s Bilom, ktorý však musí absolvovať ešte veľa tréningových jednotiek, aby držal krok s ostatnými. Z Nitry prišla dvojica Turňa – Sailer, druhý menovaný pôsobil naposledy v susednom Močenku. Mikéci, Pál a Modrocký hájili počas jesene farby Diakoviec, prví dvaja sú kmeňovými hráčmi Šale. Posledným, koho trénerská dvojica L.Kokeš-Krajačič skúšala, bol hráč Paty Tomáš Matušica. Jeho pôsobenie v červeno-bielom drese, zdá sa, stroskotalo na finančných požiadavkach Patanov.

Tréningy: Vďaka už spomínaným posilám chodil na tréningy dostatočný počet hráčov. Na druhej strane, o niečo horšie to bolo s plochami na trénovanie. Ihrisko bolo rozkopané kvôli zavlažovaniu a spolu s bočnou plochou rozmočené či pod snehom. Do úvahy prichádzala umelá tráva (pri škole), tá však vyzerala ešte horšie. Stačila jedna snehová chumelica a biela pokrývka sa na nej držala aj mesiac, vôbec sa nevpíjala, čo bolo pre hráčov azda ešte nebezpečnejšie ako trénovať na zasneženej prírodnej ploche. Poslednou možnosťou, ku ktorej sme boli nútení uchyľovať sa, bola telocvičňa. Okrem trénovania na troch spomínaných typoch terénov sme v zimnej príprave využívali služby posilňovne v Močenku či regeneráciu, pozostávajúcu zo sauny a masáže.

Zápasy, terény, výsledky: V zimnej príprave sme odohrali celkovo sedem zápasov. Postupne nás preverili Tvrdošovce, Palárikovo, Žiharec, starší dorast Šale, dvakrát Rastislavice a v generálke na jarnú časť sezóny Podhájska. Čo sa terénov týka, hralo sa celkovo na troch typoch. Štyrikrát sme si zahrali na umelej tráve(3x v Šali, raz v Nitre), dvakrát na prírodnej tráve a hneď prvý zápas v Tvrdošovciach sme odohrali na ľade(!). Výsledky v príprave hovoria o mierne pozitívnej bilancii: dosiahli sme tri víťazstvá, dve prehry a dve remízy.

Tvrdošovce – KFC TIBI 4:1 R.Kotlár (v Tvrdošovciach)
Palárikovo – KFC TIBI 5:2 R.Kotlár, Petrovský (UT Nitra)
Žiharec – KFC TIBI 1:3 D.Kotlár, Kališ, Bleho (UT Šaľa)
Šaľa dorast – KFC TIBI 2:2 R.Kotlár, Sailer (UT Šaľa)
Rastislavice – KFC TIBI 2:5 Mikéci 3, Kollár, Bleho (UT Šaľa)
Rastislavice – KFC TIBI 2:2 Bleho, Kollár (v Poľnom Kesove)
Podhájska – KFC TIBI 5:6 L.Kokeš 3, Kališ 2, Turňa (v Podhájskej)



autor článku: Peter Odráška
Created by Arnold Creations