Pohľad na jesennú časť rečami čísel

Za naše mužstvo nastúpilo v jesennej časti 21 hráčov. Najviac štartov si pripísal Marek Gyarfás, ktorý ako jediný odohral všetkých 15 jesenných zápasov. Najmenej (iba jeden polčas) odohral Igor Kalaba.

V súťaži sme dostali 49 žltých kariet, čo je priemer 3,3 na zápas (2,3 priemer na hráča). Najviac žltých kariet mal Tomáš Kokeš (7) v 13 zápasoch, čo znamená, že takmer v každom druhom kole. Stop kvôli žltým kartám malo až sedem hráčov! Obdržali sme jednu červenú kartu, Radovan Kotlár v Šahoch. Traja hráči neboli napomínaní žltou kartou: Igor Kalaba, brankár Róbert Kokeš a prekvapujúco Marek Gyarfás, ktorý odohral všetky zápasy!!! Najviac sa žltlo pred našimi očami hneď v prvom kole u nováčika v Dvoroch (šesť krát) a v Šahoch (päť žltých a jedna červená). Ani jedno kolo nebolo také, že sme nedostali kartu, v tomto smere bolo najlepšie posledné kolo vo Volkoviach, kde dostal žltú iba jeden náš hráč.

Dali sme len 14 gólov, takže priemer pod jeden gól na zápas. 11 z nich bolo v domácom prostredí, tri u súpera. Evidujeme len štyroch strelcov! Viktor Új si pripísal sedem zásahov, Tomáš Kokeš 5 a po jednom Matej Bleho a Radovan Kotlár. Priemer doma je 1,57 gólu na zápas, vonku len 0,37. Šesť kôl sme nedali gól, len dve kolá sme odohrali s čistým kontom na našej strane. Inkasovali sme 41 gólov, až 18 doma a 23 vonku. Priemer vonku na zápas je 2,87, doma 2,57 gólu na zápas.

Čo sa týka penált, kopali sme ich šesť, päť v domácom prostredí, jednu sme nepremenili (Viktor Új proti Kolárovu) a jednu vonku (vo Váhovciach ten istý hráč premenil). Súper kopal proti nám 5 penált, z toho dve na našom trávniku, jednu nepremenil (takisto Kolárovo) a tri vonku u súpera, všetky premenené.

Divákov v siedmich domácich majstrovských zápasoch prišlo 1428, čo je priemer 204 na jedno stretnutie.

Ďalšie štatistiky týkajúceho sa účinkovania nášho mužstva v jesennej časti nájdete na:
www.roberts.ac/HKraova.html


autor článku: Mgr. Ladislav Odráška
Created by Arnold Creations