KFC TIBI Horná Kráľová – srdcová záležitosť

Aj keď momentálne náš klub neprežíva najlepšie obdobie, stále je to klub, ktorý sa líši od ostatných. Čo je to, čo nás robí inými?

Nemáme rozpočty ako iné kluby, nemôžeme si preto dovoliť nakupovať hráčov ako a koľko sa nám zachce. Hráme takmer výlučne s vlastnými odchovancami, chlapcami z obce. Je vlastne malým zázrakom, že obec s takmer 1900 obyvateľmi hrá štvrtú ligu a to všetko s domácimi hráčmi. Ruku na srdce, koľko je takých obcí a klubov, ktoré sa nám v tomto môžu rovnať? A aká je v týchto kluboch perspektíva, keď má osem hráčov na hosťovaní? Finančný kohútik prestane tiecť a hráči sa poberú inde, kde peniaze sú. Osud klubu im je ľahostajný, nemajú k nemu vytvorený vzťah. Dostávame sa k jadru veci. V Hornej Kráľovej to funguje inak. Keďže je mužstvo poskladané výlučne z domácich hráčov, odchovancov, tí nosia svoj materský klub v srdci. Presne ako niekoho, kto vás odchoval a venoval vám starostlivosť pri výchove. Potom sú hráči ochotní hrávať v podstate zadarmo. My nie sme klub, ktorý zaplatí svojim hráčom 700 eur základ (aj vám sa zdá táto suma horibilná?), toto nie je totiž cesta. KFC TIBI je vlastne rodinný klub, každý pozná každého. Presne to srdce pre KFC bolo vždy devízou nášho mužstva. Ak aj prišiel kvalitný protivník, naši chlapci sa vedeli zomknúť a silou vôle premôcť silného súpera. Prečo? Lebo viac chceli, viac bojovali, dali do hry väčšie srdce, odhodlanie, snahu vyhrať za Hornú Kráľovú. Zdobil nás tímový duch a nejedno mužstvo si na tomto u nás vylámalo zuby. I keď prišli ako majstri sveta, naši chlapci ich svojím kolektívnym výkonom sfúkli z ihriska. Jeden druhého podržal, zaskočil za neho. Súper odišiel so sklopenými ušami a nechápavým výrazom v tvári, že ako nás mohli títo zdolať?

Možno toto chýba niektorým seniorom momentálne. Chlapci, hráte za KFC, tak musíte pri každom zápase nechať na ihrisku aj srdce! Aj pre vás musí byť KFC TIBI Horná Kráľová srdcová záležitosť. A nie že prídem na ihrisko, odohrám zápas a je mi je jedno, ako dopadne. Hráč KFC musí mať prepotený dres, zašpinené trenky, na ihrisku musí vypľuť dušu. My sme totiž KFC TIBI! Srdce pre KáeFCé!


autor článku: Mgr. Ladislav Odráška
Created by Arnold Creations