Denis Rábek kapitánom vo výbere ObFZ





V Nesvadoch (12. 11. 2011) sa uskutočnil prvý kvalifikačný turnaj žiakov narodených po 1.1.1998. V prvom turnaji súperili medzi sebou výbery oblastných futbalových zväzov z Nitrianskeho kraja. Náš klub mal tiež zástupcu v tomto výbere. Denis Rábek, hráč žiakov KFC TIBI, bol dokonca kapitánom svojho výberu. Svoje útočné schopnosti preukázal naplno, keď sa so štyrmi gólmi stal najlepším strelcom svojho mužstva. Výber vedený trénermi N.Szikorom (trénoval KFC TIBI v nedávnej minulosti) a Makom obsadil aj vďaka Denisovým gólom prvé mieste, keď neprehral ani jeden zápas.


Výsledky ObFZ Nitra: Levice 0:0 a 4:0, Komárno 3:1 a 2:1, Nitra - N. Zámky 2:0 a 2:1.

Výber ObFZ postúpil na finálový turnaj, ktorý sa konal v Senici (19. 11. 2011). Zaujímavosťou bolo, že sa hralo v nafukovacej hale, povrch bola umelá tráva. Hralo sa na dvoch ihriskách súčasne. Chlapcov viedol do boja ako kapitán opäť náš hráč podporovaný otcom, členom výboru KFC TIBI. Medzi siedmymi zúčastnenými celkami skončili napokon chlapci z výberu ObFZ Nitra na peknom druhom mieste. Predbehli ich iba žiaci z ObFZ Trenčín. Práve víťazný výber a domáca Senica bola mužstvami, ktoré porazili výber s našou brčkavou nádejou. Denis ako kapitán prevzal pohár za druhé miesto z rúk predsedu ObFZ Petra Martinca.

Konečné poradie výberov: 1.Trenčín 2. Nitra 3. Trnava 4. Dun.Streda 5. Levice 6. Dunajská streda 7.Domáca Senica

Výsledky Obfz Nitra: Senica 1:4 , Trnava 4:1, Prievidza 2:1, Trenčín 0:1, levice 3:2, Dun.Streda 2:2

Podobné turnaje sú dobrým testom schopností hráča a možnosťou zmerať si sily s tými najtalentovanejšími hráčmi v kraji. Sme radi, že náš klub mal medzi najlepšími svoje zastúpenie a výsledky hovoria o tom, že sa Denis Rábek medzi nimi nestratil. Pevne veríme, že Denis získané skúseností zúročí aj v majstrovských zápasoch a povedie náš žiacky tím k lepším výsledkom.


autor článku: Mgr. Ladislav Odráška
Created by Arnold Creations