Adam s Denisom reprezentovali vo výbere ObFZ Nitra

V žiackom mužstve nám kvitne viacero talentov. Medzi najlepších z nich patrí aj dvojica Rábekovcov, Denis a Adam. Práve títo dvaja boli nominovaní do výberu ObFZ Nitra na turnaj o postup do celoslovenského finále. Výber bol zložený z chlapcov s ročníkom narodenia mladších ako 1.1.1997.

Turnaj sa konal 17.6.2012 vo Svinnej (okres Trenčín). Hralo sa na výborne pripravenom mäkučkom trávniku, napriek tomu, že miestny klub hrá až druhú okresnú triedu! Hrací čas turnaja bol 2x20 minút. Na turnaji si to medzi sebou rozdali štyri oblastné výbery, okrem toho Nitrianskeho ešte ObFZ Trenčín, ObFZ Topoľčany a ObFZ Považská Bystrica. Nitriansky výber s našimi žiakmi skončil nakoniec na nepostupovom treťom mieste, keď vyhral s Topoľčanským výberom 3:2, ale podľahol domácemu výberu 2:0 a takisto aj ObFZ Považská Bystrica tesne 1:0. Tréner Karol Gajan dal v každom zápase príležitosť aj našim žiakom, Denis nastúpil v každom zápase v základnej zostave, Adam sa dostal na ihrisko ako striedajúci hráč.

Nitriansky výber sa teda nakoniec do finálového turnaja nedostal. Naši dvaja žiaci však opäť získali nenahraditeľné skúsenosti, ktoré im môžu určite napomôcť pri ich kariérnom vzostupe.


autor článku: Mgr. Ladislav Odráška
Created by Arnold Creations