Tomi je späť!

Po dlhodobo zranenom Matejovi Blehovi sa pomaly dáva dokopy aj druhý zranený hráč. Typologicky podobný typ, vekovo takisto. Áno, hovoríme o Tomášovi Kokešovi. Nejeden priaznivec si počas tejto sezóny povzdychol – keby tam bol Tomi...Pre tých a nielen pre nich, máme dobrú správu: Tomi už trénuje!

Tomáš sa zranil 3. júla počas prvého polčasu v zápase s Hurbanovom, ktorý sa hral v Hájskom. V jeho prípade môžeme povedať jednu perličku: doktori sa rozchádzali v diagnostikovaní jeho zranenia. Pôvodne znela diagnóza ako natiahnuté väzy. Potom išiel Tomáš, rovnako ako Matej Bleho, k reprezentačnému lekárovi MUDr. Malinovskému, ktorý prišiel s tým, že to môže byť natrhnuté. Magnetická rezonancia ukázala, že problém je nielen s väzmi, ale aj meniskus sa skoro roztrhol. Ako nám ozrejmil Tomi:“ Mám natiahnuté väzy v členku a v kolene a otvorenú mediálnu štrbinu v kolene. To znamená, že sa mi takmer odtrhol meniskus.“ Stredný záložník KFC už začal s tréningom, ale ako prvý bol posilňovací režim. Ide o to, aby sa tá zranená noha pomaly zahojila, zbytočne ju nepresiľovať. Tomáš vyklusáva, cvičí. Doktor mu odporučil pomalý návrat, regeneráciu, aby sa to spevnilo, inak môže prísť k roztrhnutiu. A to by sme boli určite neradi aj my, nielen Tomáš. A kedy plánuje návrat samotný hráč? „Ťažko povedať, podľa toho, ako sa to zahojí. Nechcem to uponáhľať. Jesennú časť by som chcel stihnúť, ak všetko pôjde podľa plánu, do mesiaca som na ploche“.

So srdca to Tomimu želáme, jeho bojovnosť, schopnosť rozdeľovať lopty, streľba z väčších vzdialeností, to sú veci, ktoré chýbajú nielen priaznivcom KFC TIBI, ale rovnako aj trénerskému duu Krajačič – Kokeš. Určite už očakávajú príchod 20 ročného Tomáša Kokeša do základnej zostavy. Verme, že to bude čím skôr. Držíme Tomášovi palce!

autor článku: Mgr. Ladislav Odráška
Created by Arnold Creations