1. reprezentačný ples KFC TIBI Horná Kráľová



Najaktívnejšie združenie v obci rozširuje svoje pole pôsobnosti. Už to nie je len domáci zápas každý druhý víkend, hodové popoludnie, program na hodence, zábavy na ihrisku, organizácia turnaja, ale môže si pripísať ďalšiu čiarku na poli kultúry. KFC TIBI má za sebou svoj prvý reprezentačný ples. Kto by to bol povedal? Nápad vznikol v hlavách dvojice hlavných organizátorov Ladislava Odrášku a Ladislava Kokeša. 5.2. sa kultúrny dom premenil na „futbalový“ dom. Výzdoba neomylne pripomínala, že sa nachádzate na plese futbalistov. Dresy (aj retro) na stenách, futbalová sieť na pódiu, na nej zavesené lopty, balóny v klubových farbách, stoly a výzdoba na nich rovnako v hornokráľovsky červeno-bielej. Pri vstupe plagáty, vlajočky klubu, takisto bufet sa niesol v štýly KFC. Na stenách kalendáre klubu, fotky starších mužstiev, to všetko dotváralo futbalový kolorit. Nakoniec, najlepšie to posúdite sami na fotkách.

Dve večere, prípitok, káva, zákusky, občerstvenie v bufete (mimochodom, najinteligentnejší v kraji, keďže v ňom bola dvojica inžinierov:)) a hlavne skvelá zábava až do skorých ranných hodín, to všetko bolo prichystané pre zabávajúcich sa hostí, ktorých sa zišlo okolo 90. Väčšinu tvorili hráči s manželkami alebo priateľkami, prítomní boli aj členovia výboru a takisto fanúšikovia klubu. Tí všetci mohli spoznať futbalistov z druhej strany, nielen ako bojovníkov na ihrisku, ale aj ako organizátorov, ktorí vedia pripraviť ples, ale aj ako elegánov v obleku. O krásne ženy takisto nebola núdza, čo svedčí o tom, že športovci majú dobrý vkus :).

Spestrením bola aj netradičná tombola. Tá nemohla vybočiť z futbalového rámca a tematiky. Výherca, ktorý bol vyžrebovaný, kopal do nastavených fliaš a keď jednu trafil, v nej bol lístok s konkrétnou cenou. A tak sme v roli strelcov mohli vidieť nielen hráčov, ale aj dámy v lodičkách :).

Po odpískaní záveru nebolo v tomto „futbalovom zápase“ porazeného. Víťazom boli všetci. Zabavili sa všetci, klub takisto neprehral, zarobil si nejaké to euro na svoj chod, hráči sa ukázali v pozitívnom smere, manželky a dámy takisto neľutovali, že boli na „zápase“.

Ľudí, ktorí pomohli či už pri organizácii, tak aj na samotnom plese, je neúrekom. Nebudeme ich všetkých menovať, aby sme na niekoho nezabudli, poďakovať však treba všetkým. Úloha to nebola najľahšia, veď sa chystalo už od stredy, ale tak výsledný efekt stál hádam za to. Osobitne treba poďakovať aj sponzorom, ktorí prispeli hodnotnými cenami do tomboly (26 cien!). Pevne veríme, že druhý reprezentačný ples KFC uvidíme o rok, akcia je to nasledovaniahodná a zaslúži si, aby mala vlastnú tradíciu.


autor článku: Mgr. Ladislav Odráška
Fotografie: Vladimír Vrančík
Created by Arnold Creations