Dorastenecký káder


Dorast prešiel k lete výraznou obmenou kádra. Keďže fanúšik KFC TIBI jeho súpisku na rozdiel od A mužstva, ktorá bola v spravodaji, nemá možnosť nájsť a aby nebol ochudobnený a sťažoval sa, že nepozná našich dorastencov, skúsme sa na káder pozrieť spolu.

V minulom roku skončili ťahúne Odráška, Bleho, Ma.Rábek a D.Kotlár ktorí prešli do A mužstva. Hosťovanie sa skončilo Petrovskému a Vörösovi z Hájskeho, Miškovičovi z Diakoviec a Káraszovi a Ščípovi zo Šale. To je neuveriteľných 9 hráčov! Tých musel niekto nahradiť. Boli dokonca reči, že sa dorast nepozbiera. Opak je zatiaľ pravdou. Z minulého ročníka ostali L.Lenčéš, M.Kotlár, Šimko, Bilo, Mi.Rábek a Hipp. Doplnili ich štyria chalani zo žiakov (D.Tóth, J.Lenický, M.Kostka a Český). Zo susedného Močenku prišiel M.Dičér, znova začali hrávať Rimovský a F. Vörös, takisto po dlhom čase Bako a Mitaš, novým by mohol byť aj Szabo z Močenku. Takisto je potešiteľné, že futbal začal znova baviť aj talentovaného T.Lenčéša, kedysi najlepšieho strelca žiakov. Takže obavy sa nenaplnili, chlapcov je. Ako ťažké je mať dorast, by vedeli rozprávať v Diakovciach a Seliciach, ktorí sa tesne pred súťažou odhlásili...

Zmeny sa udiali aj v realizačnom tíme, trénerom je P.Gyarfás, ktorý si toho na plecia zobral viac ako dosť. Po prípravke a asistovaní u žiakov je to jeho tretia trénerská funkcia. Dá sa povedať, že je nepísaným šéftrénerom mládeže. Pomáha mu ako asistent Ľubo Straňák. Dorast trénuje spolu so žiakmi a svoje domáce zápasy hrávajú v sobotu. To by mohla byť inšpirácia pre dorastencov, v prípade, ak niektorí z nich zaujme trénera A-mužstva, v nedeľu môže nastúpiť za nich.

autor článku: Mgr. Ladislav Odráška
Created by Arnold Creations