Rozhovor s trénerom žiakov o skončenej sezóne


Žiaci sa v uplynulej sezóne umiestnili na peknom šiestom mieste. Do úvahy musíme zobrať, že po jesennej časti mali na konte len úbohých 5 bodov za jedno víťazstvo a dve remízy. Do mužstva prišiel nový tréner Ľubomír Straňák a vniesol do mužstva nový vietor. Prejavilo sa to v bodovom zisku a logicky aj v postavení v tabuľke. Očami čísel – na jar získali 14 bodov a vyšvihli sa na konečné šieste miesto. Čo je však potešiteľné, pokrok bolo vidieť aj v predvedenej hre. O uplynulej sezóne sme sa porozprávali s trénerom Ľubomírom Straňákom.


Ľubo, ako hodnotíš ty ako tréner uplynulú sezónu?

Môžem hodnotiť len jarnú časť, keď som bol pri mužstve. S jarnou časťou som celkom spokojný, až na niektoré zápasy, v ktorých sme mohli získať nejaké bodíky. Ale v globále vyslovujem spokojnosť.


Ktoré zápasy mužstvu vyšli a v ktorých naopak prepadli?

Myslím si, že nám vyšli zápasy, ktoré sme vyhrali (Dlhá N/V, Hájske, Selice) a remizovali s Tešedíkovom. Za tieto zápasy vyslovujem spokojnosť. Čiastočne ma potešila výhra s Diakovcami, kde sme dali dve minúty do konca víťazný gól. Naopak celkovo sme prepadli s Močenkom, v Nededi a ešte aj v poslednom zápase v Trnovci, kde sme hrali celý zápas o dvoch viac a napriek tomu sme len remizovali.


Poďme na konkrétnych zverencov. Určite bol niekto, kto ťa potešil a kto naopak nie.

Spokojný som s Dávidom Blehom a čiastočne s Denisom Rábekom a Adamom Rábekom. Naopak, sklamali ma chalani, ktorí končia u žiakov. Čakal som, že to budú oni, kto bude ťahať celý tím, ale nestalo sa tak. Treba na rovinu povedať, že podávali podpriemerné výkony.


Posledná otázka sa týka budúcnosti, aké plány a očakávania sú pred budúcou sezónou?

V prvom rade by sme chceli zapracovať mladších žiakov medzi ich starších spoluhráčov. Treba zabudnúť na zlú jeseň a nadviazať na vcelku dobrú jar. Chalanom držím palce, aby sa im čo najviac darilo a nech na ihrisku znie to ich povestné víťazné ciki caka.

Trénerovi a jeho zverencom budeme samozrejme v nasledujúcej sezóne držať palce!


autor článku: Mgr. Ladislav Odráška
Created by Arnold Creations