Rozhovor s Ladislavom Kokešom ml o dorasteneckej sezóne


Dorastenecké mužstvo obsadilo konečné 13 miesto. V porovnaní s jeseňou si pohoršili o dve miesta. Bodovo bola jar rovnako úspešná ako jeseň, v oboch naše mužstvo získalo 13 bodov. Chlapci si polepšili v strelených gólov. Na jeseň dali úbohých 16, na jar o šesť viac. Pohoršili sme si v inkasovaných góloch, jesenných 38 je o 14 menej ako jarných 52. O celej sezóne, úspechoch a neúspechoch sme sa porozprávali s trénerom Ladislavom Kokešom.


Ako hodnotíš uplynulú sezónu?

Uplynulá sezóna bola našou druhou v 4.lige a zvykne bývať pravidlom, že práve druhá sezóna po postupe býva najkritickejšia. To sa potvrdilo aj v našom prípade. Mužstvo sme museli pre nedostatok hráčov skladať na poslednú chvíľu, bez nejakej letnej prípravy. Pred sezónou sme absolvovali snáď 7-8 tréningov, v ktorých sme mali okolo 6-7 hráčov a tak sme aj cestovali na prvý zápas do Dvorov v pozliepanej zostave iba jedenásti... Podarilo sa nám však dotiahnuť hosťovania Petrovského, Vörösa a neskôr v priebehu jesene aj Miškoviča, Ščípu a Kárasza zo Šale a mužstvo sa ako tak sformovalo a odohralo aj kvalitné stretnutia.
Zimná príprava začala sľubne, na prvý tréning sa mi hlásilo 16 hráčov, čo bolo v treskúcej zime prekvapenie aj pre mňa. Eufória však rýchlo opadla a dostali sme na štandard 2-3 hráči na tréningu, čo logicky nemohlo stačiť na štvrtú ligu. Kľúčovým pre naše mužstvo však boli dve veci - zranenie Mateja Bleha, ktorý dokázal sám rozhodovať zápasy, na jar však nastúpil iba na zopár zápasoch a po sezóne ho čaká operácia kolena. Tou druhou bola nedisciplinovanosť nášho druhého kľúčového hráča Danka Kotlára, ktorý nazbieral veľa kariet a stál veľa zápasov pre trest. Keď do toho prirátam ešte aj zranenie nášho jediného brankára, tak sa to inak ako 14.miestom ani skončiť nemohlo. Nebyť týchto okolností, dovolím si tvrdiť, že máme o 12-13 bodov viac! Žiaľ, doplatili sme na úzky káder. V dlhodobých súťažiach rozhoduje vždy lavička a tú sme my nemali...


Ktoré zápasy mužstvu vyšli a v ktorých naopak prepadli?

Chlapci ma potešili vo viacerých zápasoch napríklad spomeniem oba zápasy s Gabčíkovom, doma s Dvormi, v Šuranoch, napriek prehre sme zahrali dobre aj v Okoličnej, ale úplne najlepší zápas, kde chlapci zo seba vydali maximum, bol doma s Topoľníkmi, kde sme si zaslúžené víťazstvo vybojovali v posledných minútach. Sklamaním boli pre mňa zápasy doma s Chrenovou, vo V.Mederi a Želiezovciach, tieto chlapci úplne odflákli.


Určite bol niekto, kto ťa potešil a kto naopak nie.

Tak potešil ma hlavne prístup Marka Petrovského, ktorý je príkladom "profesionálneho dedinského" futbalistu! V tréningoch a v zápasoch hral vždy naplno. Svojím prístupom k tréningom ma potešili ešte Ščípa, Miškovič, D.Kotlár, Miško Rábek a v istých etapách aj Lukáš a Tibor Lenčéšovci. Sklamaním je pre mňa účinkovanie Kárasza, ktorý sa sem prišiel zo Šale rozohrať a nakoniec tu zohrieval lavičku... A samozrejme sklamaný som aj z ostatných hráčov, ktorí sa neunúvali chodiť na tréningy. Pretože ako som spomínal, bez tréningov sa hrať štvrtá liga proste nedá.


Čo v budúcej sezóne? Počuli sme nejaké šumy, môžeš ich potvrdiť alebo vyvrátiť?

Pravdou je, že v budúcej sezóne už pri mužstve nebudem, štafetu po mne prevezme niekto iný. Predsa len 10 rokov som trénoval týchto chlapcov a zmena prospeje určite každému. Pokiaľ dobre viem, tak sa dorast prihlási do okresnej súťaže, čo ja osobne schvaľujem, keďže v budúcej sezóne by sme na to nemali ani výkonnostne, ani finančne. A zápasy vo Vrakúni, Hurbanove alebo Želiezovciach nám chýbať určite nebudú a smútiť za nimi nebudeme... Chlapcom však budem držať palce, pretože sú medzi nimi veľmi talentovaní futbalisti, ktorí za par sezón oblečú seniorský dres. Taký Lukáš Lenčéš, Šimko, Hipp talent majú, len sa im treba venovať!


My len doplníme, že o nástupcovi Ladislava Kokeša nie je rozhodnuté. Každopádne, Lacimu za jeho mravenčiu prácu patrí veľké poďakovanie! Desať rokov sa venoval tým chlapcom a jeho ovocie začíname zbierať teraz, keď sa štvorica Bleho, Rábek, Odráška a D.Kotlár začína oťukávať v seniorskom mužstve. Na pripomenutie: Laci sa s nim piplal od žiackeho mužstva... A neradno zabúdať na postup do štvrtej ligy, čo si história Kráľovského klubu nepamätá!
Nástupcovi Ladislava Kokeša želáme veľa športového zdaru a podobných úspechov!


autor článku: Mgr. Ladislav Odráška
Created by Arnold Creations