Rozhovor s trénerom dospelých o ukončenej sezóne


Podobne ako žiackemu a dorasteneckému trénerovi, aj trénerovi A mužstva Antonovi Krajačičovi sme položili štyri otázky o uplynulej sezóne. Ako ju hodnotí on, môžete vyčítať z jeho odpovedí.


Ako hodnotíte uplynulú sezónu?

Máme za sebou náročnú sezónu, počas ktorej sme sa snažili zapracovať do zostavy našich chlapcov. Viac – menej som spokojný s domácimi zápasmi. V týchto ukázali chlapci charakter a prístup. Všeobecne môžem vysloviť spokojnosť s prístupom k tréningu a zápasu.


Ktoré zápasy mužstvu vyšli a v ktorých naopak prepadli?

Príjemne prekvapený som z domácich zápasov. Spomeniem napríklad zápas s Novým Životom, Tešedíkovo, kde sme otočili nepriaznivý stav. Na vysokej úrovni sme odohrali aj zápasy proti Sládkovičovu alebo proti Hurbanovu v Hájskom. Čo sa týka zápasov, ktoré nám nevyšli, tak sem radím zápasy vonku. Hráči tu nepristúpili k zápasu tak, ako by mali. Boli to zápasy v Leviciach, v Štúrove, Vieske. Pripadalo mi to, ako keby tu nebola ochota zabodovať od brankárov a takisto väčšiny hráčov.


Konkrétny hráči, ako by sme ich hodnotili? Kto Vás potešil a kto naopak sklamal?

Vyzdvihol by som zálohu, najmä jej stred. Je to najťažší post, chlapci, ktorí tu operovali, ukázali chuť do hry, tak to má byť. Čo sa týka obrany, tak G.Lencsés s Gálom v jej strede odohrali zápasy na vysokej úrovni. Dosť dobre zahral aj útok Bilo – Kollár, ktorí vyhrávali súboje a dávali dôležité góly. Kto ma sklamal, boli jednoznačne obaja brankári, či už Sahulčík, ktorý mal byť jednotkou, ale moje očakávanie nesplnil. Takisto to môžem povedať o Búranovi. Čo by som im ešte vytkol, bol prístup a takisto tréningová morálka. Takisto sme mali slabú lavičku, ak sa niekto zranil, hráči z lavičky ho nedokázali plnohodnotne nahradiť.


Jedna sezóna je za nami, čaká nás druhá. Aké sú Vaše očakávania pred ňou?

V budúcej sezóne neočakávame nejaké extra veľké zmeny či už smerom dozadu alebo v hre dopredu. Sú tu perspektívni chlapci, ktorí majú obrovský potenciál. Dá sa na nich spoľahnúť. Môj názor je ten, že keď budeme poctivo trénovať, nebudeme mať problémy. Čo sa týka štvrtej ligy, neviem, či niekto má takú dobrú prácu s mládežou a toľko zabudovaných mladých hráčov v kádri.


autor článku: Mgr. Ladislav Odráška
Created by Arnold Creations