Pre odohratie duelu s Hurbanovom sa urobilo maximum

2. jún 2010


Voda trápi ľudí všade na Slovensku. Kvári domovy, ale aj znemožňuje odohrávať futbalové zápasy. Táto situácia nastala aj u nás. Vážne hrozilo, že ihrisko bude podmočené a nielen že sa neodohrajú zápasy, ale sa totálne zničí. Skupinka ľudí robila všetko pre to, aby sa zápas proti Hurbanovu odohral na domácom ihrisku. To bolo v dezolátnom stave. Neustály dážď, k tomu nedeľné zápasy z neho urobili oranisko. Doma je však doma. Najviac zaplavená bola domáca striedačka a priestor popri čiare, kde sa voda dovalila aj z Tópartu. Druhé kritické miesto bolo pri tribúne, kde boli takisto mláky vody. Dobrovoľníci v stredu poobede začali s odčerpávaním vody. Najprv sa robilo ručne, na pomoc prišla aj technika, menovite fekálne vozidlo s traktorom, ktoré zapožičal obecný úrad. Voda pomaly mizla, aj zásluhou čerpadiel. Jedno ťahalo vodu vedľa striedačiek, na pomoc prišli ďalšie dve malé a neskôr prišlo na pomoc fekálne vozidlo. Spred tribúny sa voda ťahala malými kalovými čerpadlami. Len samotný „fekál“ vytiahol zhruba 56 kubíkov vody! Veľké čerpadlo išlo neprestajne zhruba päť hodín! To len na dokreslenie toho, koľko vody bolo na ihrisku...

Na druhý deň sa pokračovalo v začatej robote, tentoraz od skorého rána. Keď to už vyzeralo, že to bude hrateľné, zhruba o tretej (dve hodiny pred zápasom) sa spustil lejak, ktorý opäť zaplavil ihrisko a znehodnotil dvojdňovú prácu dobrovoľníkov. Alternatívou boli Diakovce, kde sa hral v stredu dorastenecký zápas s Mederom, ale odtiaľ takisto hlásili núdzový stav. Využila sa teda možnosť číslo dva, ktorou boli Hájske. Na počudovanie a obdiv všetkých bolo ihrisko v Hájskom v perfektnom stave, ako keby tam ani nepršalo. Terén si pochvaľovali oba tábory.

KFC TIBI aj touto cestou ďakuje všetkým dobrovoľníkom, ktorí na úkor svojho voľného času prišli a snažili sa dať domovské ihrisko v Hornej Kráľovej do stavu, ktorý by umožňoval odohratie duelu.

Druhé poďakovanie patrí FK Hájske, konkrétne hospodárovi pánovi Mandákovi, za umožnenie odohratia korektného duelu 4 ligy JV a takisto aj klubu FK Thermal Diakovce za odohratie dorasteneckého duelu proti Veľkému Mederu.


autor článku: Mgr. Ladislav Odráška
Created by Arnold Creations