Medziuličkový turnaj 2010 Horná Kráľová

17. júl 2010

Horná Kráľová žila futbalom. Neregistrovaní hráči z celej Kráľovej, doslova z každej uličky si už piaty rok zmerali sily na Medziuličkovom turnaji. Išlo o piaty ročník. Prvé dva boli v réžii Vinohradníckej ulice, tretí vyhral Sliváš a minulý rok sa z prvenstva tešila najdlhšia ulica – Seredská. Piaty rok sa rozhodli organizátori skresať počet mužstiev na osem. Niektoré ulice sa pospájali a tak sa nikto nemohol sťažovať na nedostatok hráčov. Jediný problém pripravila ulica Nad Humnami, ale organizátori vyriešili aj tento problém. Zastúpenie mala tak každá ulica v obci + ôsmym mančaftom boli tradične Legionári (mužstvo pozostávajúce z rodákov bývajúcich už mimo Hornej Kráľovej).

Mužstvá boli rozdelené do dvoch skupín po štyroch, z ktorých postúpili všetci štyria. Bolo to tak kvôli tomu, aby si jednotlivé mužstvá odohrali čo najviac zápasov. Pre niektorých to je totiž jediná možnosť v roku zahrať si :).

Skupina A:
Mužstvá: Školská + Hlohovecká, Malá Kráľová, Sliváš, Seredská
Výsledky:
Školská + Hlohovecká – Malá Kráľová 3:0
Sliváš – Seredská 1:9
Malá Kráľová – Seredská 0:1
Školská + Hlohovecká – Sliváš 6:1
Sliváš – Malá Kráľová 0:3
Seredská – Školská + Hlohovecká 1:4

Skupina B:
Mužstvá: Vinohradnícka, Nad Humnami, Legionári, Hlavná + Topoľová
Výsledky:
Vinohradnícka – Nad Humnami 1:0
Legionári – Hlavná + Topoľová 1:1
Nad Humnami – Hlavná + Topoľová 1:4
Vinohradnícka – Legionári 5:0
Legionári – Nad Humnami 8:1
Hlavná + Topoľová – Vinohradnícka 2:2

Štvrťfinále:
Školská + Hlohovecká – Nad Humnami 3:1
Malá Kráľová – Hlavná + Topoľová 4:2
Seredská – Legionári 2:1
Sliváš – Vinohradnícka 1:3

Semifinále:
Školská + Hlohovecká – Malá Kráľová 0:2
Seredská – Vinohradnícka 2:2 (2:1 na penalty)

O tretie miesto:
Školská + Hlohovecká – Vinohradnícka 2:3

Finále:
Malá Kráľová – Seredská 0:1

K výsledkom: víťazom turnaja sa napokon po veľkom boji stala ulica Seredská, ktorá tak obhájila minuloročné prvenstvo. Pri pohľade na jej cestu za triumfom je zrejmé, že im pomohlo občas aj povestné šťastie, to sa však zvykne prikloniť tomu najlepšiemu. Prekvapením bola Malá Kráľová, jej mladí chlapci spojení s ostrieľanosťou starších kolegov boli vhodným mixom, ktorý doplával až do finále. Tretie miesto patrí Vinohradníckej. Všetka česť chlapcom, prvý zápas odohrali traja, ďalšie bez náhradníka. Štvrté miesto patrilo tradične smolnej Školskej spojenou s Hlohoveckou, ktorá skupinou a štvrťfinále prešla bez straty kvetinky, stopku jej vystavila Malá Kráľová. Sklamali Legionári, ktorí sa prvýkrát v histórii neprebojovali do semifinále.

Aj keď sa turnaja zúčastnili len neregistrovaní futbalisti (výnimku tvorili žiaci), zápasy, najmä vyraďovacia fáza mali tempo, úroveň a tréneri A mužstva by našli možno nejaké talenty :). A to sa hralo v obrovskom teple, takže hráči museli ísť až na dno síl. Zaujalo množstvo známych futbalových mien, spomeňme bývalých hráčov KFC TIBI Š.Hipp, Ľ.Sýkora, I.Sklenár, M.Bobula, S.Tóth, K.Jaroš alebo najstarší hráč, vyše 50 ročný G.Lencsés, ktorý sa však nestratil medzi mladšími kolegami.

Individuálne ocenenia:
Najlepší strelec: Gabriel Nagy (7 gólov)
Najlepší brankári : Vladimír Lenčéš (Vinohradnícka), Miloš Matušica (Malá Kráľová)

Zostava víťazov: J. Barta – I.Sklenár, R.Soroka, M.Lovász, I. Lenický, G. Nagy, Ľ.Sýkora, J.Vörös

Slovo organizátora (L.Odráška): S turnajom a jeho priebehom som spokojný. Počasie vyšlo lepšie ako minulý rok, keď nám pršalo celý deň. Som hlavne rád, že pointa bola splnená – stretnúť sa s kamarátmi, zahrať si popritom futbal. Turnaj sa niesol v uvoľnenej atmosfére. Som rád, že podujatie si získava tradíciu a pevne verím, že ďalší, v poradí už šiesty ročník, bude ešte vydarenejší. Zároveň ďakujem všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k dobrému priebehu turnaja. Moje poďakovanie patrí najmä OÚ v Hornej Kráľovej, FK KFC TIBI Horná Kráľová a jednotlivcom za pomoc, konkrétne I.Búranovej, P.Gyarfásovi a J.Bobulovi a samozrejme všetkým ostatným.

autor článku: Mgr. Ladislav Odráška
Created by Arnold Creations